Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

”Vi har goda möjligheter att ta oss till slutspel”

Viktiga poäng på spel för slutspelsjagande Jönköping som ikväll möter nedflyttningsklara Team Thorengruppen.

Jönköping förlorade i helgen mot Storvreta med klara 8-4 efter att ha tappat sin inledande ledning. En förlust som gör att Jönköping har fem poäng till Dalen som innehar sista slutspelsplats.

– Jag tycker fortfarande att vi har goda möjligheter att ta oss till slutspel även om vi inte har det i egna händer längre. Vi måste vinna en match mer än Dalen innan vi möts, det är inte omöjligt alls. De möter Helsingborg och Växjö som båda har mycket att spela för, säger Pålsson till smibf.se.

Med tre matcher kvar ska Jönköping möta Team Thorengruppen, AIK och avslutningsvis Dalen. Både Thorengruppen och AIK ligger efter Jönköping i tabellen där kvällens motstånd Thorengruppen redan är klara för nedflyttning.

– Thorengruppen lär komma hit med de mest taggade spelarna och jag tror att de redan nu börjar bygga för nästa säsong. De kommer komma hit och spela avslappnat. De har bollskickliga lirare så vi kan inte ta något för givet, det blir nog en tajt match.

Thorengruppen själva har inför matchen varit just på att spelarna nu kan spela helt utan press och tränare Daniel Jernberg vill se att spelarna släpper loss. Klart är att det är ett annat typ av motstånd än vad Jönköping har mött de två senaste omgångarna då det blivit förluster mot topplagen Falun och Storvreta.

– Det blir också en kontrast för oss som mött Falun och Storvreta i de två senaste matcherna, två lag som drar upp tempot och där vi bara kunnat dansa med. Det blir en helt annan sak mot Thorengruppen, nu måste vi driva upp tempot och vara påkopplade till 100 %, men det tycker jag man kan kräva av oss, säger Pålsson.

LÄS MER: Thorengruppen: ”Jag vill att spelarna släpper loss” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar