Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Jag skulle säga att vi har vunnit serien”

Storvreta hade bestämt sig för att skjuta i massor mot Linköping. Totalt registrerades 43 skott i en match där Storvreta vann stort med 9-1 och i princip är klara seriesegrare.

När serieledande Storvreta tog emot Linköping hade man bestämt sig för att idag ska det skjutas. Redan i den första perioden registrerades 17 skott på mål och efter att bara skjutit 7 i den andra ville Stefan Forsman se mer.

— Inför tredje kom Stefan in och sa att vi bara hade 7 skott och att det inte duger.  Vi försökte spela för mycket finlir där och inför tredje så var vi tillbaka, säger Valdemar Ahlroth.

I den tredje var skottvilligheten verkligen tillbaka med besked. 23 skott på mål registrerades till totalt 47 (!) vilket i sin tur resulterade i en storseger för Storvreta med 9-1.

— Jag tycker ändå vi är effektiva. Jag gjorde båda mina mål i första perioden och det var i situationer där jag kunnat leta passning istället. Men idag hade vi bestämt oss för att göra en riktigt bra insats, inte minst för Tobbe (Tobias Gustafsson som värvades till Storvreta från Linköping). Bortamatchen vi hade mot Linköping var ingen vidare insats och vi ville visa upp vad vi kan idag.

Eftersom Falun förlorade mot Pixbo Wallenstam är Storvreta nu 6 poäng och 34 mål bättre i serien än Falun när det återstår två matchen.

— Det är inget snack. Jag skulle säga att vi har vunnit serien. Det är kul såklart. Jag har aldrig vunnit eller varit nära. Även om det inte spelar jättestor då allt avgörs i slutspelet.

Fördelen som en serieseger innebär att Storvreta kommer att få välja slutspelsmotståndare först och där har Ahlroth en favorit.

— Jag skulle tycka det var kul att möta Sirius. Det kan nog bli häftiga matchen. Men först måste de ta sig till slutspel och det är inte jag som har rollen att bestämma. Men skulle jag få välja så skulle jag gärna möta Sirius, avslutar Ahlroth.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar