Landslag

”En ganska bra grupp med bara nordiska lag”

Topp 4 nationerna kommenterar VM-lottningen.

Grupperna till VM i Prag är lottade och de fyra toppnationerna lottades i grupp A och B.

Grupp A
Tyskland
Lettland
Schweiz
Tjeckien

Hemmanationen Tjeckien som förväntas få stort publikstöd hamnar alltså i grupp A.

— Jag är ganska nöjd med gruppen. Om vi är i form och ska lyckas så behöver vi slå varje lag. Jag tror också att vi kommer ha en fördel av att spela på hemmaplan. Ett fullsatt O2 arena kommer vara som en sjätte spelare för oss. Men ska våra supportrar heja så måste vi förtjäna det och vi kommer göra allt för att vara så bra som möjligt, säger Tjeckiens förbundskapten Petri Kettunen.

Schweiz förbundskapten David Jansson var även han nöjd med motståndet i grupp A.

— Det var en bra grupp för oss. Vi fick hemmanationen, Lettland som enligt mig är femte bästa land och Tyskland som är våra landsrivaler. Det ska bli fantastiskt att få möta Tjeckien. Vi pratar mycket om kommunikation och i den matchen kommer vi verkligen inte kunna kommunicera med varandra. Men vi har bra resultat på Tjeckien sedan tidigare, säger Schweiz förbundskapten David Jansson.

Grupp B
Norge
Danmark
Sverige
Finland

Grupp B blir en helt nordisk grupp där Sverige kommer att ställas mot Finland. En repris på VM-finalen 2016.

— Det är en ganska bra grupp med bara nordiska lag. Även gruppspelet kommer vara en utmaning för oss. Det är svårt att säga om det kommer vara något överraskande resultat i VM. Jag tycker att topp 4 är ganska jämna överlag. Skulle vi få möta Tjeckien i ett slutspel så kommer det bli en extra utmaning att göra det inför i O2 Arena, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill.

Även Finland lyfter fram det blir just en helt nordisk grupp.

 

— Det blir spännande med en helt skandinavisk grupp. Vi har spelar många matcher oss emellan och Sverige är såklart en tuff motståndare. Det är en klyscha men också fakta, ska man vinna VM så måste man kunna slå alla lag. Det viktiga i gruppspelet är att komma in bra i turneringen och utveckla sitt spel inför slutspelet, säger Finlands Tero Tiitu, som avgjorde VM-finalen 2008.

LÄS MER: Se alla grupperna här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar