Foto: Per Wiklund
Landslag

Hemmanationen favoritmotståndare inför lottningen

Hemmanationen favorit hos både Robin Nilsberth och Rasmus Enström.

Ikväll lottas grupperna till VM i Prag .Topp 4 nationerna Finland, Sverige, Schweiz och hemmanationen Tjeckien kommer att lottas in i grupp A och B där de kommer att möta länder som är rankade 5-8 vilka är Danmark, Norge, Lettland och Tyskland. Både Rasmus Enström och Robin Nilsberth har en favorit.

— Det hade varit roligt att möta Tjeckien inför sin hemmapublik. Det kan bli en rolig och tuff match. Men vilken som av topp fyra lagen vi möter i gruppen så kommer det bli tuffaste matchen. Bland de andra spelar det inte så stor roll, säger Enström.

Robin Nilsberth skulle även gärna möta Norge.

— Jag hoppas att vi dras i samma grupp som Tjeckien. En sådan match skulle förhoppningsvis spelat inför en slutsåld arena. I Pot 2 skulle jag gärna få Norge då jag har några gamla lagkamrater som spelare där, säger Robin Nilsberth.

Förbundskapten Mikael Hill som är på plats för att följa lottningen har ingen favorit.

— Det finns ingen lottning som är varken bättre eller sämre. Det handlar oavsett motstånd att positionera sig så bra som möjligt inför slutspelet. Tittar man på hur jämnt det har varit mellan topp fyra de senaste matcherna så finns ingen som är enklare eller tuffare att möta, säger Hill.

LÄS MER: Förutsättningar inför VM-lottningen

TV: Se lottningen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar