Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Landslagsmålvakten stannar i Dalen

Landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegnér förlänger med Dalen.

Måns Parsjö-Tegnér som är en av fem målvakter som är aktuella för VM i Prag förlänger med Dalen. Det nya kontraktet är skrivet på tre år.

— Det känns otroligt bra att vi har lyckats skriva ett nytt treårs kontrakt med Måns Parsjö-Tegnér. Måns har visat under hans tid i Dalen att han tillhör toppmålvakterna i innebandyvärlden. Vi är väldigt nöjda att med denna kontraktsförlängning visa att vi vill vara med och utmana om SM-guldet, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Dalens hemsida. 

24-årige Parsjö-Tegnér som kom till Dalen till säsongen 2015/16 hoppas fortsätta sin utveckling i Umeå.

–Anledningen till att jag blir kvar i Dalen är att jag har trivts oerhört bra i föreningen och staden från första början. Klubben är väldigt välskött och jag hoppas kunna vara med och bidra till att föreningen utvecklas mer. Jag har hela tiden fått ha en stor roll i Dalen och möjligheten att utvecklas och jag hoppas kunna fortsätta min utveckling både på och utanför planen under de tre kommande åren, säger Parsjö-Tegnér.

På meritlistan finns 11 landskamper. De senaste i VM-kvalet.

— Under åren i Dalen har jag fått utveckla en roll som ledare i betydligt större utsträckning än vad jag hade tidigare och sedan jag kom till Dalen så har jag fått chansen att utveckla mitt eget spel och lagt till vissa delar år för år och förhoppningsvis så finns mycket kvar att hämta. Vi har ett förhållandevis ungt och hungrigt lag och jag tycker att det finns mer att hämta om vi får bitarna på plats. Vi har en stomme med spelare som kan bli riktigt bra och förhoppningsvis kan vi få ut potentialen, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar