Foto: Per WIklund
Landslag

Svenskt domarpar till U19-VM

Den 2-6 maj avgörs damernas U19-VM där Sverige förutom U19-damlandslaget även kommer ha ett svenskt domarpar på plats.

Damernas U19-VM spelas i schweiziska St Gallen/Herisau i början på maj dit U19-damlandslaget åker för att försvara VM-guldet. Det kommer även utöver landslaget även vara ett svenskt domarpar på plats i form av Olle Eliasson/Thomas Jonsson som tagits ut för att döma.

— Att få chansen att åka till ett VM och representera svensk innebandy är stort och det känns som ett kvitto på att vår internationella debut under Euro Floorball Tour i Malmö i november gjorde avtryck, säger Olle Eliasson till innebandy.se 

Innan VM ska Olle Eliasson/Thomas Jonsson först döma klart årets säsong där de dömer damernas SSL.

— Innan vi åker på VM i maj har vi först ett slutspel här hemma att fokusera på, och givetvis tar vi ödmjukt med oss den positiva energin beskedet gett oss när vi nu kliver in i slutspelsbubblan, säger Eliasson.

Svensk Innebandys domarsamordnare Jonas Ahlehjelm är gläds över att paret får ett nytt internationellt uppdrag.

— Att Olle och Thomas nu får chansen i en stor turnering känns naturligt. De visade med sin fjolårssäsong, som toppades med SM-finalen i Ericsson Globe, att de håller en hög kvalitet. Utöver en bra spelförståelse och ett kommunikativt sätt att leda matcher, som uppskattas av lagen, ligger de långt framme vad gäller den tekniska produkten. Det är något Internationella Innebandyförbundet är väldigt måna om att marknadsföra. Från Svensk Innebandys sida är vi också övertygade om att de, precis som tidigare svenska domare, kommer vara goda ambassadörer för svensk innebandy, sägerJonas Ahlehjelm.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar