Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Åman: ”Inte av åsikten att 21 mål precis innan slutspelet är bra”

Expert Patrik Åman inför kvällens match Falun-Linköping och det efterföljande slutspelsvalet.

Ikväll spelas sista omgången av herrarnas SSL där matchen Falun-Linköping är en TV-match som sänds på CMore.se och på Sportkanalen. Expert Patrik Åman ser fram emot kvällens möta där det direkt efter matchen även kommer väljas slutspelsmotståndare. Först ska dock matchen Falun-Linköping avgöras där Falun redan är klar serietvåa. För Linköpings del gäller det att försvara sin tredjeplats.

— Linköping har överraskat till viss del. Jag tycker att det syns att man nu har kommit över sina två finalförluster och gått vidare och kommer starkare in i det här slutspelet. Det behövdes någon förändring i Linköping och jag tror att tränarbytet till Harnesk bidrog till det. Även om en förändringen inte blev som Linköping hade tänkt så var det kanske just det, att det behövdes ruskas om och hända något för att få fart på det. Man har laddat om efter karusellen och ser väldigt starka ut, säger Åman.

Hemmaplan ikväll har serietvåan Falun som länge såg ut att ta hem seriesegern. Men en knackigare period efter nyår placerar regerande mästarna på andra plats inför slutspelet.

— Falun är som alltid riktigt bra och även om det inte gått att känna igen dem fullt ut så finns samma lag och kvalité där. Det är bara att konstatera att sista tiden inte varit friktionsfri och där kan materialbytet spelat in till viss det. Jag tror det kan vara skönt för ett så pass bra lag att inte ha det totala favoritskapet hela tiden. En liten svacka kan stärka dem och vi vet att Falun har en vinnarmentalitet som kommer plockas fram i slutspelet.

En omgång återstår. Vad är viktigt som lag i sista omgångarna? 

— Jag är inte av åsikten att 21 mål precis innan slutspelet är bra. Jag är övertygad om att vi idag har två lag som verkligen vill sätta alla delar i spelet, även försvarsspelet. Annars tror jag vi kommer få se lag som vill hitta en slutspelskaraktär på matchen där de står upp, spelare tufft och hårt.

Är det någon specifik känsla man vill jobba in? 

— Man vill känna att det finns en vässad spets offensivt, en bra defensiv och att allting är på plats. Det är de sista omgångarna man kan skapa det och det går inte att gå in i ett slutspel och leta tillbaka till omgång 27 för en känsla. Det är nu det gäller att få med sig vad man vill in i slutspelet.

Ser vi på övriga omgångar så kommer t ex ett lag som Dalen att åka till Jönköping utan flertalet nyckelspelare som vilar. Finns det någon risk att det blir avslaget och att det vilas inför slutspelet? 

— Linköping tror jag inte har något att vinna på det och Falun på hemmaplan är inget lag som håller igen så det är ingen risk för det. Det är många dagar kvar till slutspelet så jag tror vi kan få en riktigt bra match.

Efter matchen Falun-Linköping kommer vi att live i sändningen kunna följa slutspelsvalen där Storvreta är först ut att välja motståndare.

— Ja det ska bli fantastiskt kul med slutspel. Som vi har väntat. Storvreta och Falun lär dela på Dalen och Helsingborg. Annars skulle jag gärna se Växjö mot Mullsjö. Det är ju en grym match som sprakar från första tekning. Det skulle vara ett fantastiskt kvartsfinalmöte som dock skulle innebära en lite kallare kvartsfinal mellan Pixbo och Linköping, avslutar Åman.

Matchstart ikväll för samtliga matcher är 17:40. Sändningen för TV-matchen Falun-Linköping börjar klockan 17:30 på CMore.se och från klockan 18:00 går den även att se på Sportkanalen. Direkt efter kvällens match kommer lagen att välja sin slutspelsmotståndare i direktsändning.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar