Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Brolin: ”Känner oss trygga i vad som väntar”

Serietvåan Falun valde Dalen som kvartsfinalmotståndare.

Seriesegrande Storvreta valde Helsingborg vilket innebar att serietvåan Falun i sin tur valde åttondeplacerade och sista slutspelslag Dalen som kvartsfinalmotståndare.

— Vi sticker norrut och möter Dalen. Vi hade Helsingborg som etta och Dalen som tvåa och det är hugget som stucket där. Helsingborg har ju många rutinerade och farliga slutspelsrävar men jag håller med om att de har en liten tunnare trupp också. Det kommer bli tufft mot Dalen som också har slutspelsrutin och det har vi all respekt för. Men över sju matcher så ska vi greja det, sa Faluns tränare Thomas Brottman i Sportkanalens sändning.

Ett Dalen som känner sig trygga att bli valda av Falun.

— Ja vad ska man säga. Det blir kul såklart och tuff matchserie för oss. Vi har historiskt varit starka mot Falun och känner oss trygga i vad som väntar, säger Dalens tränar Jonatan Brolin.

Förvånad över att det blev Falun som valde er?

— Nja det skulle jag inte säga. Vi känner oss trygg att möta vilka vi än hade fått möta av de två. Det känns som det var det logiska valet där vi har varit mer ojämna. Men de sex-sju senaste matcher har vi en fas där vi har spelat oss in i slutspel.

Vad tror du om era chanser?

— Det kommer bli en tuff serie där kommer krävas mycket av oss. Vi har en ganska bred trupp med många spelare som är jämna och kommer konkurrera om platserna. Det kommer göra att vi klarar av att spela tufft i en kvartsfinalserie.

Dalens resultat den här säsongen mot Falun är en 0-8 förlust på hemmaplan samt två förluster på bortaplan varav den enda i förlängning

— Jämför vi med förra året så hade vi tagit sju poäng mot Storvreta som vi mötte då och åkte ut. Nu har vi en poäng så det kanske blir tvärtom att vi slår ut de så här istället. Det är lite olika det här och serieresultaten spelar ingen roll nu. Men vi känner oss som sagt trygga i vad som väntar.

I sista matchen inför slutspelet förlorade Dalen med 5-2 mot Jönköping.

Vad har ni jobbat in för känsla inför slutspelet? 

— Känslan har satt sig från Linköping och det är från den matchen och det vi gjort efter som vi tar med oss in i slutspelet. Vi har 6-7 matcher där vi helt klart är på rätt spår och idag får vi bara gratulera Jönköping till att de var lite vassare än oss, avslutar Brolin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar