Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Dalen vilar nyckelspelare: ”Tar tillfället i akt”

Dalen har valt att lämna flera nyckelspelare hemma till dagens match mot Jönköping.

Det är ett Dalen med stort manfall av spelare som idag möter Jönköping på bortaplan. I startuppställningen saknas startspelarna Ketil Kronberg, Patrik Rokka, Mattias Ljunggren, Jim Johansson, Lukas Harnesk, Måns Parsjö-Tegnér samt skadade Fredrik Edholm.

— Vi tar tillfället i akt och vilar lite spelare. Vi kände att det var ett bra läge att passa på att få lite extra vila inför slutspelet. När vi nu har klara och hade chansen så ville vi anpassa belastningen, säger Dalens tränare Jonatan Brolin.

Så de vilar helt? 

— De kommer genomföra träningspass istället men slipper en lång bussresa till och från matchen och kan vara väl förberedda inför slutspel.

Med seger i förra omgången säkrade Dalen sin slutspelsplats.

— Vi har höjt oss spelmässigt. Inför VM-kvalet så pratade vi att vi måste peta upp det en nivå om vi inte ska bomma slutspel. Det var viktigt att få resultat men också att spela bra. Både vår statistik och filmer visar att vi har spelat bättre de senaste sex omgångarna.

Vad gör ni bättre nu? 

— Vi är lugnare med bollen och tar bättre beslut med bollen. Vi bygger anfall på ett annat sått och kan hota våra motståndare mer. I början av serien hade vi många nya unga killar som skulle komma in i det. Det har de gjort och vi har jobbat in en fin känsla i spelet som har satt sig.

Mycket talar för att Storvreta eller Falun kommer att välja Dalen i ett slutspel. Någon önskemotståndare?

— Vi tar det vi får. Men om man tittar lite historiskt så tror jag att både Storvreta och Falun drar sig lite för att välja oss. Jag ser fram emot att utmanas oavsett vilka det blir, men jag tycker man ska tänka till en gång till innan man väljer oss.

Glädjande för Dalen är att Mattias Wallgren i veckan var tillbaka i träning. Det verkar finnas en chans till att han kan komma tillbaka i spel under kvartsfinalserien.

— Det får vårt sjukteam uttala sig om. Kan vi spela Mattias så kommer vi att spela Mattias. Han var en av våra bästa spelare på försäsongen och mot AIK, men det är inget jag styr över utan får se om han är hel eller inte, avslutar Brolin.

Noterbart är att Jonatan Brolin själv är uppskriven som reservmålvakt i matchen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar