Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Elf: ”Vi hade lite inside på att deras trupp inte ville ha oss”

Pixbo Wallenstam valde Mullsjö som kvartsfinalmotståndare.

Mullsjö avslutade årets säsong med att vinna över Örebro med 6-5 och slutade därmed femma i årets SSL. Därefter skedde valen av kvartsfinalmotståndare och Mullsjö valdes av ligatrean Pixbo Wallenstam.

— Ja det var lite oväntat ändå. Vi hade lite inside på att deras trupp inte ville ha men Eliasson körde på sitt eget spår antar jag, säger Mullsjö tränare Andreas Elf.

Vad säger du om motståndet? 

— Det hade blivit tufft oavsett vilket lag vi hade mött nu när det är slutspel. Samtidigt är vår känsla att vi går in som underdogs här trots allt även om vi möter ett lag som har en trupp som inte ville möta oss. Pixbo är bra i serien men har det tufft i slutspelet.

Mullsjö har den här säsongen en förlust i sudden borta mot Pixbo, en förlust hemma i Nyhemshallen och nu senast en vinst borta. Pixbo tränare Jonas Eliasson kommentera även i Sportkanalens sändning Mullsjös något ändrade spel:

— Pinsamt att se Mullsjö backa hem, sa Eliasson.

För Elf handlar det mer om att hitta ett sätt at vinna.

— Det är väl mer att man har sett vad som har fungerat och inte fungerat. Eliasson sa väl något om att vi spelar en tråkig 2-1-2 och vi gjorde det i en match mot dem och den vann vi ju. Det handlar om att vinna och de har bevisligen svårt att möta oss när vi spelar så.

Vad går ni in med för känsla i slutspelet? 

— Vi går in med väldigt bra känsla. Matchen mot Storvreta blev en värdemätare för oss och visar på att kan vi slå dem så kan vi slå alla lag. Vi visar resten vad som finns här. Sedan har vi en väldigt bred trupp och idag har vi sex nya killar in laguppställningen. Bredden i truppen kommer vi ha nytta av när vi kommer i ett slutspel, avslutar Elf.

LÄS MER: Lagens motivering av kvartsfinalmotståndare

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar