Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Nordén: ”Linköping är ett lag som vi gillar att möta”

Efter att topp 3 gjort sina val stod det klart att den fjärde kvartsfinalserien kommer spelas mellan Linköping och Växjö.

Växjö avslutade årets serie med en 9-5 förlust mot Sirius och slutade sexa i tabellen. Kort därefter gjorde topp 3 lagen sina slutspelsval och kvar blev matchserien Linköping mot Växjö där Linköping som kom fyra komma ha hemmafördel.

— Det känns väldigt kul faktiskt. Det är en bra motståndare att möta i en kvartsfinal och det kan bli en väldigt rolig matchserie. Linköping är ett lag som vi gillar att möta, säger Niklas Nordén.

Att Växjö tycker om att möta Linköping talar inte minst årets resultat om. Växjö har vunnit samtliga tre möten den här säsongen vilket Linköpings tränare Johan Astbrant kommenterade i Sportkanalens sändning:

— Det känns på förhand som den mest spännande matchserien och det kommer nog bli ganska hett lite överallt om jag ska vara helt ärlig. Vi har 0-3 mot dem så det gäller att gå hem och jobba lite, säger Astbrant.

Hemma vann Växjö med 4-3 och på bortaplan har det blivit två vinster med 4-2 och 7-4.

— Det är ju bra såklart. 3-0 är ändå 3-0 men vi vet också om att det är något helt nytt här. Vi måste växla upp och tidigare resultat spelar inte så stor roll.

Växjö går in i slutspel med tre raka förluster i ryggen, den senaste i dagens match mot Sirius vilket inte oroar Nordén.

— För oss har de senaste matcherna enbart handlat om planering och förberedelser inför slutspel. Efter att vi märkte att vi inte kunde rå på topp 2 har vi lagt allt fokus på slutspelet. Vi har gått tungt för att att förbereda oss fysiskt och har någon var lite krasslig har vi inte chansat. Jag har bra känsla inför vad som komma skall. Det blir en kul matchserie, avslutar Nordén.

LÄS MER: Här kvartsfinalserierna och motiveringarna till val av motståndare 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar