Foto: Juha Käenmäki
IBF Falun

Galante Carlström slog rekordet när Falun inledde med vinst

Falun inledde kvartsfinalserien mot Dalen med vinst hemma med 6-4. Två mål av Alexander Galante Carlström som därmed är den spelare som gjort flest mål någonsin i svenska högstaligan.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
6 - 4(3-1, 0-2, 3-1)
IBK Dalen

Falun valde Dalen och som kvartsfinalmotståndare och fick en bra start på den första kvartsfinalen med 3-1 efter den första perioden där 3-1 målet gjordes av Alexander Galante Carlström vilket var han 477:e mål någonsin i svenska högstaligan. Ett mål som gör Galante Carlström till den meste målskytten någonsin.

– Just det här rekordet betyder mycket för mig personligen, nu finns det inte så många rekord kvar, säger Galante Carlström till DT.se och fortsätter:

– I alla intervjuer i alla mina år så har jag alltid sagt att jag är en utpräglad målskytt och det har jag väl visat under mina år. Nu har jag rekordet i hela ligan. Ja, hela världen. Det är ingen som är bättre än mig nu, säger han.

I den andra perioden var det Dalen som var klart bättre och gick ikapp till 3-3.

— Vi är klart bäst i den andra perioden utan tvekan. Vi var starka en del i första också men i andra perioden så styrde vi tempot. Det gör man inte så ofta mot Falun, sa Ketil Kronberg till SSLPlay.se

Falun återtog ledningen i den tredje perioden där Casper Backby gjorde 4-3.

— Jag har inget annat i tanken än att skjuta och det var ett viktigt mål av oss, sa Backby.

En ledning som fastställdes till slutresultat 6-4.

— ”Brolle” (tränare Thomas Brottman) sa till oss inför andra perioden att ingen skit nu. Andra perioden här hemma har varit tveksam men det var tvärtemot vad vi gjorde, sa Backby som ser det som en viktig vinst:

— Det har känts lite tveksamt nu mot slutet av säsongen tyvärr. Det var viktigt att vi fick den här vinsten nu och så är det bara att köra resten av den här kvartsfinalserien nu, sa Backby.

Dalen var inte helt besvikna efter matchen trots förlusten.

— Jag tycker att vi gör en bra match om man summerar över 60 minuter. Första perioden är väl si sådär men det andra två perioderna är vi med. Vi står rätt med boll, ligger rätt i försvarsspelet och kontrar bra vilket är så vi måste spela om vi ska ha möjlighet mot Falun, säger Dalens Mathias Ljunggren.

TV: Se målen från matchen här 

Kvartsfinal två spelas på lördag kväll i en match som sänds på Sportkanalen/C More.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar