Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Landslagsmålvakten förlänger

Pixbo Wallenstam förlänger med landslagsmålvakten Jon Hedlund.

I den första periodpausen mellan Pixbo Wallenstam och Mullsjö skrev Pixbos landslagsmålvakt Jon Hedlund på ett nytt kontrakt.

— Han är en av världens bästa målvakter och sprider en trygghet till hela laget men sin följsamhet och stora vinnarskalle. Jon har fått vara med i landslaget under säsongen och jag hoppas inte det var sista gången vi såg honom där. Att han väljer att förlänga två år tycker jag känns väldigt bra. Han är en viktig bit i vår fortsatta satsning, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

Hedlund som kom till Pixbo säsongen 2010/11 har skrivit på för ytterligare 2 säsonger.

— Jag förlänger för att jag trivs oerhört bra både i laget och föreningen och för att jag tror på de idéer som finns för framtiden. Organisatoriskt är det att utvecklas, exempelvis med ny arena och ny strategi för att öka publiksiffrorna. Sportsligt sammanfaller föreningens mål med mitt eget – att vinna SM-guld. Laget har ett stort driv att utvecklas och en stor vilja att nå bättre resultat, något som jag tycker att vi visat i år. Föreningen är välskött och professionell vilket låter oss spelare fokusera på innebandyn utan att behöva oroa sig över ekonomi eller annat som stör, säger Hedlund.

I VM-kvalet i februari var Hedlund en av två uttagna målvakter. Nu satsar Hedlund på att behålla den landslagsplatsen till VM i december.

– Personligen vill jag fortsätta att utvecklas mot mitt mål med kontinuerligt landslagsspel. Det är VM i december och är man bra fram tills dess känns det absolut möjligt att ta sig in i truppen. Lagmässigt förväntar jag mig att vi är bättre än i år och att vi kommer att vara med och utmana om SM-guldet. Vi har ett par steg till att ta för att prestera stabilt på samma nivå som Falun och Storvreta och jag förväntar mig att vi tar minst ett av dem under nästa säsong.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar