Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Stovretas målform håller i sig – hattrick av Albin Sjögren

Storvreta tog med sig målformen in i slutspelet och vann klart efter ryck i tredje perioden.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
10 - 5(1-1, 3-2, 6-2)
FC Helsigborg

Inför slutspelet hade Storvreta en imponerande målsvit med tio raka matcher med över 8 gjorda mål. En målsvit som Storvreta tog med sig in i slutspelet när laget besegrar Helsingborg med 10-5 i den första kvartsfinalen. Det var dock ingen klar seger från start och efter två perioder ledde Storvreta med 4-3.

— Jag tycket att vi växlar upp i alla fall och för lite mer fart på det. Det märks stundtals att Helsingborg inte hänger mer. Samtidigt så har vi mer att ge, sa Filip Stenmark till SSLPlay efter två perioder.

Även poängligavinnaren Albin Sjögrens målskytte fortsatte i slutspelet. Efter två perioder hade han gjort två mål och i den tredje fullbordade han sitt hattrick.

— Han är ju stekhet. Han ska bara få bollen och fortsätta skjuta. Han är i sin livs form och det känns väldigt bra att ha honom i laget, sa Stenmark.

I den tredje perioden vände matchen första till ledning för Helsingborg där Nico Salo som verkligen trivs i matcher mot just Storvreta gav Helsingborg ledningen. Kort därefter la Storvreta i en högre växel och vann komfortabelt med 10-5 och tog taktpinnen i den kvartsfinalserien.

— Vi slutar aldrig att tro på våran idén och tuggar på. Vi har visat det tidigare under säsongen också att i slutperioden är vi starka när motståndarna inte orkar hinna med oss, säger Storvretas Tobias Gustafsson.

1-0 i matcher för Storvreta inför kvartsfinal två på lördag.

— Det ger oss en fördel att vinna första. Nu har de press på sig när de ska hem nu. Hade de vunnit idag så hade de kunnat spelat mer avslappnat.

Oroväckande för Storvreta var att Valdemar Ahlroth utgick med en fotskada.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar