IB-Play

TV+TEXT: Galante Carlström bäst någonsin

Alexander Galante Carlström historisk som meste målskytt någonsin.

Med sitt 3-1 mål i kvartsfinalen mot Dalen gjorde Alexander Galante Carlström sitt 477:e mål någonsin i Svenska högstaligan. Ett mål som innebär att Galante Carlström nu är den som gjort flest mål någonsin.

— Det är klart det är otroligt hedrande att vara nära och snart slå ett sådant rekord. Det är ett kvitto på att man är bäst genom tiderna på att göra mål i SSL och därmed bäst på att göra mål i världen. Det är coolt att få den bedriften, sa Galante Carlström när han närmade sig rekordet.

Han minns sitt första mål i Falun.

— Jag minns inte det första med Västerås men jag minns mitt första i Faluntröjan. Det var hemma mot AIK och Rasmus Enström kom från höger, trampar på väg runt målet och lägger upp den till mig i höga slottet. Jag sköt en direktdragskott som satt i bortre krysset.

Hur kommer det sig att du gör så mycket mål? 

— Det är mer att jag har det naturligt i blodet. Jag vill göra mål och jag vill avgöra de stora matcherna vilket också fått vara med och göra. På senare år har jag även blivit mer rörligt vilket gjort att jag gör fler mål. I början av karriären var det mycket dragskott men nu kan jag göra mål på allt från volley, direktskott osv. Jag har blivit mer allround och därmed svårare att stoppa.

 

Topp 3 bästa målskyttar genom tiderna:

1. Alexander Galante Carlström, 477
2. Hannes Öhman, 476
3. Magnus Svensson, 474

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar