Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Falun ”slog in öppna dörren” – vidare till semifinal efter 4-0 i matcher

Falun vidare till semifinal efter att klart vunnit med 6-1 i kvartsfinal 4.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
1 - 6(0-4, 1-0, 0-2)
IBF Falun

Falun vidare till semifinal efter att ha vunnit den fjärde kvartsfinalen med 6-1.

— Idag var vi bättre. Det kändes som att alla var påslagna och ville spela bra innebandy idag. Det har ju varit lite sådär tidigare med att man lagt över ansvaret på andra men idag klev vi alla fram och gjorde det vi ska, säger Casper Backby.

Falun startade bäst och hade 4-0 efter den första perioden.

— Vi sa till oss själva att vi inte ville upp hit en gång till och möte de här något mer och det ska bli skönt att slippa.

Backby blev tvåmålskytt och assisterade även fram till 16-årige Malte Lundmarks första slutspelsmål i karriären. Just kedjan Backby, Lundmark och Alexander Hallén var pigg.

— Ja vår femma gick väldigt bra idag. Vi har inte spelat ihop oss innan men vi fick en halv träning och det var bra. Det märktes att de rullade på två femmor och vi på tre där vi i vår femma hade mycket spring i benen.

TV: Se Malte Lundmarks mål här 

I förra matchen släppte Falun in 8 mål. Idag bara 1 vilket var viktigt.

— Vi fick rätt mycket skit efter våra 8 insläppta senast så det var skönt att vi kunde studsa tillbaka. Det var viktigt för framtiden.

Segern innebär alltså att Falun vinner kvartsfinalserien med 4-0 i matcher och uttrycket att ”slå in en öppen dörr” vilket innebär ”bevisa något självklart” summerar matchserien bra.

— Ja det är bra sammanfattat. Det är SSL och Dalen är lag men vi har ju det på pappret bästa laget och vi visar det i de avgörande lägena.

Skönt med några dagar extra ledigt inför semifinal?

— Det kan väl vara skönt för de gamla rävarna i laget. Själv känner jag mig pigg och hade kunnat spela imorgon. Men absolut, några dagars ledigt för att träna lite kan såklart vara bra, avslutar Backby.

TV: Se målen från matchen här 

Vilka Falun får möta i semifinal återstår fortfarande att se. Klart är i vilket fall att även Storvreta vann med 4-0 i matcher över Helsingborg och kommer spela i den andra kvartsfinalen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar