Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Killarna backar upp och visar vart skåpet ska stå”

Linköping till semifinal efter att ha varit totalt överlägsna i kvartsfinal 5.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
Linköping IBK
9 - 1(4-1, 2-0, 3-0)
Växjö IBK

Linköping vidare till semifinal efter att det till slut blivit storseger med 9-1 i den femte kvartsfinalen. En match där Linköping öppnade starkt och hade 4-1 efter den första perioden.

— Vi får ju momentum i matchen från start och gör mål i de viktiga lägena. När Växjö börjar ta över matchbilden så gör vi mål och kan behålla greppen. Idag går mycket vår väl och vi gör en bra match, summerar Linköpings tränare Johan Astbrant.

Efter den andra perioden hade Linköping utökat till 6-1 och det var uppgivet i Växjö.

— Det kändes i slutet på första som att Växjö började lägga mer fokus på andra saker än själva matchen. Det tog vi tillvara på genom att ha fokus på sådant vi kan påverka och det gör vi riktigt bra.

Efter ytterligare tre mål i den tredje perioden när Växjö försökte gå framåt stod det klart att Linköping vinner matchserien med klara 4-1.

— Jag tycker att de flesta matcher gick som vi ville spela där det blir mycket schackmatcher. I det spelet är vi starka och kan läsa av för att vinna. Växjö gav oss en tuff match borta och vi kände då att det är ett bra lag som vi möter. Vändningen i matchserien kommer vid avgörandet i match 3. Den punkten och den timeouten vi tar då blir som en vändpunkt. Vi hängde med huvuden och var rädda men kommer ut starka och vänder och vinner.

Är det ett Linköping som är lika bra som det Linköping som gick till SM-final? 

— Det är mycket som är annorlunda från då. Vi spelar rakare nu och är extremt starka i spelvändningarna. Vi har lite annat nu och gör betydligt fler mål. Det är bara kolla på den här matchserien så är det bara en match som är tight. Det är ju också en extrem skillnad på grupp nu och då och det är svårt att jämföra.

Inför den här kvartsfinalserien var det ordkrig mellan båda lagens tränare som anklagade varandra för att påverka domarnivån. Att då vinna med 4-1 i matcher blev extra skönt för Astbrant.

— Att vinna med 4-1 är extremt starkt. Det var många som trodde det skulle gå till 7 matcher och att Växjö skulle vinna. Istället är det 5 matcher och vi vinner ganska klart. Kul såklart att visa tvivlarna som trodde man hade pressat ut det sista i apelsinen och att man är en kopieringsmaskin. Killarna backar upp och visar vart skåpet ska stå vilket är extra skönt för en annan, avslutar Astbrant.

TV: Se målen från matchen här 

Vilka som Linköping får möta i semifinal beror på hur det går i den sista kvartsfinalen. Vinner Mullsjö den kommer Linköping att få möta Falun i semifinal.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar