Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Löfdahl straffhjälte: ”Bara att älska läget”

Mullsjö till semifinal efter att Benjamin Löfdahl blivit stor hjälte i straffläggningen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Pixbo Wallenstam IBK
7 - 8(1-3, 4-2, 2-2, 0-1)
Mullsjö AIS

Mullsjö är vidare till semifinal efter att ha vunnit kvartsfinal fem efter ett dramatiskt slut. Först gick matchen till förlängning där båda lagen hade flera heta chanser. Framförallt Mullsjö skapade flera chanser där de kunde avgöra. Istället gick matchen till straffar. Där stängde Mullsjös målvakt Benjamin Löfdahl igen och blev matchhjälte.

— Det är ett underbart sätt för en målvakt att få chansen att avgöra en match på. Det är bästa läget som finns att bli matchhjälte. Det var bara att älska läget när man kliver in och det var väldigt kul att få avgöra idag, säger Löfdahl.

Hur gick tankarna inför straffarna?

— Det är bara att försöka hitta en positiv känsla. Det känns som att man som målvakt har allt att vinna i straffläggningen. Jag kände att jag skulle ta det lugnt och vänta in skyttarna för att se vad de skulle göra. Jag lyckades hitta bra känsla direkt och fick övertag från första straffen.

Fem straffskyttar i Pixbo. Hur påläst var du inför?

— Det är klart att man har lite koll på vad de ofta försöker göra då man mött de flesta flera gånger. Samtidigt får man inte låsa in sig i det utan måste vara följsam. Låser man sig så gör de alltid något annat än vad de brukar.

TV: Se straffavgörandet här 

Matchen i sig var ingen toppmatch för Mullsjö. Delvis på grund av att Pixbo höjde sig rejält och verkligen bjöd upp till kamp jämfört med de tre senaste matcherna.

— Jag tycker att vi gör en helt okej första period ändå. Sedan i andra perioden vet jag inte riktigt vad som händer, kanske försöker vi slå vakt om ledningen. Vi börjar göra lite fel saker och förlora dueller och tappar då två tvåmålsledningar. I tredje tycker att vi kommer tillbaka på ett bra sätt och i förlängningen är vi nära att avgöra.

Att vinna på det här sättet tror Löfdahl stärker Mullsjö inför semifinalerna.

— Det här blir en energiboost och det kan vi ha nytta av. jag tror inte att Storvreta vill ha en straffläggning mot oss och vi vet nu att vi har bra skyttar som klarar av sätta dem i skarpt läge.

I semifinalen kommer Mullsjö att möta Storvreta.

— Det blir skönt med lite vila, det kan vi ha nytta av. Ser vi historiskt är det svårt för ett lag som gått till sju matcher i kvarten att gå förbi semi. Nu får vi några dagar att vila och träna och ganska lika förutsättningar som Storvreta som gick rent, säger Löfdahl.

LÄS MER: ”Vi har Sveriges bästa innebandypublik”

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar