Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Motorbåtar mot en stor trög Finlandsfärja”

Lars Lindberg och Kimmo Eskelinen diskuterar kvartsfinalserien Pixbo-Mullsjö.

Podcasten Plastpodden med Lars Lindberg har släppt sitt senaste avsnitt där Lars tillsammans med expertkommentatorn Kimmo Eskelinen bland annat går igenom varje kvartsfinalserie. I kvartsfinalserien Pixbo Wallenstam mot Mullsjö har det blivit ett skifte. Pixbo vann den första matchen och efter det har Mullsjö övertygat och vunnit stort i tre matcher i rad.

— 8-2, 11-3, 9-3. Ganska övertygande siffror i Mullsjös favör och jag tror att Pixbo själv tittar sig i spegeln och frågar sig vad som försigår. Det känns som att Mullsjö spelade på växel 2 i match 1 och trodde de kunde vinna på det. Sedan har man lagt gasen i botten och kört över Pixbo fullständig. Jag ser inte riktigt vad Pixbo kan göra för att vända det här. Det känns som det är motorbåtar mot en stor trög Finlandsfärja för tillfället, säger Kimmo Eskelinen i podcasten.

Att Pixbo har gått bra i seriespelet men inte slutspelet är ett mönster som känns igen från de senaste säsongerna.

— Det som är väldigt påtagligt för Pixbo just nu är att de ser väldigt långsamma ut medans Mullsjö ser extrem snabba och vältränade ut. De hänger inte med. Mullsjö ser snabbare och rappare ut och är mer tekniska. Det är överkörning, säger Eskelinen.

Både Lars och Kimmo hyllar även Mullsjös spel som har fått stäm.

— De spelarna som vi under seriespelet har velat få igång som Kasper Hedlund och Anton Vestlund har hittat ett samspel som vi inte har sett under seriespelet. Det är två nyckelspelare för att Mullsjö ska ta sig långt under ett seriespel. Pixbo har även extremt svårt med den höga press som Mullsjö är duktiga på. Kim Ganevik och Isaac Rosén är ju som två fulladdade batterier som springer livet ur stackars Pixbobackar. Den frenesin kanske de inte hade under seriespelet heller, säger Eskelinen.

Lars Lindberg: Finns det något som gör att Pixbo kan komma tillbaka?

— Det de kan göra är att förgifta vattenledningarna i Jönköpings län och hoppas på en magsjukeepedemi. Jag ser ingenting som Pixbo kan göra.

PODD: Lyssna på hela avsnittet och diskussionen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar