Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
Allsvenskan

Samuelsson: ”De sista åren har varit en dokusåpa”

Johan Samuelsson kommenterar att moderklubben Granlo BK går i konkurs och läggs ner.

Sent på söndagskvällen skickade Granlo ut ett pressmeddelande om att klubben går i konkurs och tvingas lägga ner. Framförallt är det åren i SSL som tagit hårt på ekonomin och de senaste åren har varit tuffa för Granlo. För landslagskapten Johan Samuelsson är det moderklubben som nu läggs ner.

– Det är så klart väldigt trist. Jag skulle kunna prata om föreningen i en vecka, både om positiva och negativa aspekter. Jag har minnen från barndomstiden och senare åren i Superligan, men de senaste åren har inte varit bra. Och med tanke på att man någonstans känt sig bortprioriterad eftersom ingen i styrelsen velat ha en dialog så försvinner den känslan till föreningen lite, säger Samuelsson till Sundsvalls Tidning. 

I pressmeddelandet lyfter Granlo fram att det är en tidigare spelares fodran som är på cirka 100 000 kr som till slut fäller föreningens ekonomiska situation.

— Vi försökte på alla sätt förklara för honom vad det skulle betyda för hans tidigare lagkamrater, våra ungdomslag, våra sociala projekt och de innebandyevent vi anordnar varje säsong. Att ingen annan fordringsägare skulle få se en krona vid en konkurs. Men det var ingenting vi kunde göra åt saken, säger en uppgiven ordförande Ulrika Södrin.

Ett uttalande som förvånade Samuelsson.

– När man läste pressreleasen fick man morgonkaffet lite i halsen. Just utifrån hur den gamla spelaren målades upp som syndabock, riktigt så enkelt kan det inte vara i min värld, säger Samuelsson till Sundsvalls Tidning och fortsätter.

– Ja, och jag kan förstå honom. Jag har en personlig relation till många i klubben och det gör att man kanske själv inte går till Kronofogden. Men om det hade varit tvärtom och jag varit en kort period i en förening och de inte har en dialog med mig för att försöka lösa det, då förstår jag spelaren till fullo.

Samuelsson beskriver även de senaste åren som en dokusåpa.

– Som jag förstått det kommer ungdomslagen att leva vidare, trots detta. Och det är ändå något positivt utifrån gårdagens möte. Förhoppningsvis kanske det här kan leda till något positivt för innebandyn i stan, för de sista åren har varit en dokusåpa värre än både Paradise Hotel och Big Brother, säger Samuelsson.

LÄS MER: Granlo BK i konkurs 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar