Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IK Sirius IBK

Ahlmark fortsätter som huvudtränare i Sirius

David Ahlmark fortsätter träna Sirius.

Under säsongen valde Sirius att byta tränare och David Ahlmark kom tillbaka i båset.

— Det var en lite märklig känsla främst i början. Det kändes som om jag kom till något som inte var mitt och började peta i saker och ting. Sedan är det svårt att påverka allt för mycket när man kommer in mitt i. Det fick bli några enkla justeringar för att hitta tryggheten men inte så mycket utveckling av spel och liknande, säger Ahlmark till Sirius hemsida. 

Efter drygt en halv säsong väljer Ahlmark att fortsätta i Sirius. Det nya kontraktet är skrivet på två år.

— Främst är det för att vi ser ut att få ett väldigt spännande lag till nästa säsong. Laget kommer ytterligare att föryngras med unga talanger som brinner för innebandyn. Det kommer finnas stor potential att verkligen bygga ett starkt lag som på sikt kan gå hur långt som helst.

Säsongen som var slutade Sirius precis utanför slutspel. Något man hoppas på till nästa säsong.

— Analysen är väl att laget inte riktigt hittade rätt i försvarsspelet i början av säsongen. Där tappade man trygghet och sedan är det lätt att det får följdeffekter som leder till de skrala resultaten. När vi sedan hittade trygghet så vände resultaten. Truppen hade absolut den kvalité som krävs för att spela i ett slutspel men vi förlorade några viktiga nyckelmatcher på slutet som fällde oss. Hade det tagits några fler poäng i början av säsongen så hade vi spelat slutspel.

Dessutom blir det delvis ett nytt Sirius som Ahlmark kommer att få leda. De rutinerade trotjänarna Dan Johansson och Peter Berlin har båda valt att lägga klubban på hyllan.

Först och främst så vill jag tacka både Dan och Peter som under många år har hört till grundstommen i Sirius. De har båda varit fantastiska lagkompisar och väldigt viktiga spelare för Sirius. Återväxten i föreningen är just det som gör Sirius så intressant. Det kommer en helt ny generation spelare som har alla möjligheter att bli riktigt framgångsrika.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar