Foto: Elias Håkansson
Allsvenskan

Kim Nilsson: ”Vi måste gå upp i år”

Kim Nilsson och Kalmarsund är redo för att ta steget upp i SSL.

Imorgon måndag inleds steg 2 i kvalet till herrarnas SSL. Ett kval där FBC Kalmarsund och stjärnan Kim Nilsson äntligen kan ta det efterlängtade klivet upp.

— Känslan är äntligen. Det är den här målbilden av att gå upp i SSL som vi sett framför oss. Samtidigt vet vi att det kommer bli väldigt tufft och att de vann norra serien. Vi har inte mött de mer än i en träningsmatch. Men vi har bra slagläge och en seger borta imorgon ger förutsättningar för att avgöra i en fullsatt Kalmar Sporthall, säger Kim Nilsson.

Kalmarsund möter Salem som vann allsvenskan Norra.

— Vi kommer köra på med det spelet vi byggt upp nu på slutet. Sedan har vi såklart analyserat Salem och mycket då har handlat om att hitta lösningar i deras press. Jag tycker vi har ganska bra koll och är väl förberedd.

Förra säsongen åkte Kalmarsund ut i kvalet mot Örebro. I år är laget mer mentalt redo för att ta steget.

— Det tycker jag och det har märkts, inte minst på träningar. Det är jämför med förra året mycket mer laddat och motiverat. Vi är redo.

Hur mycket längtar du själv efter SSL-spel? 

— De sista åren vill man spela i SSL och de här chanserna kommer inte så ofta. Att få chansen att igen göra det med moderklubben med en kärna som finns kvar från den tiden är inspirerande.

Känner du pressen av att ni måste gå upp i år? 

— Det är dags och utan att det känns som negativ press så är känslan att vi måste  upp i år. Det är jäkligt skönt att ha det med oss för det gör att vi inte kan tumma på någonting. Det är full spruta som gäller och vi är redo, säger Nilsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar