Foto: Per Wiklund
IBF Falun

3 mål på 89 sekunder avgjorde: ”Allt vi gör då går hem”

3 mål på 89 sekunder avgjorde för Linköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
IBF Falun
5 - 9(2-4, 2-4, 1-1)
Linköping IBK

Ledning för Linköping borta mot Falun med 4-2 efter den första perioden växlade upp till ledning med 7-2 efter bara 3:34 i den andra perioden när Linköping gjorde 3 mål 89 sekunder.

— Det känns som att alla gör bra sakar samtidigt just då och allt vi gör då går hem. Vi lyckas med det vi försöker och snabbt har vi tre mål, säger Linköpings Gustav Fritzell.

3 mål som tvingade Falun till timeout.

— Vi påminde oss själva att det är lång tid kvar och att vi inte skulle bli passiva och fortsätta gå framåt. Att få ett till direkt efter var såklart bra, säger Fritzell.

Bara dryga minuten efter timeouten fullbordade Fritzell ett hattrick till 8-2 och matchen kändes avgjord.

— Som spelare är det svårt att känna att det är avgjort. Det är alltid nervöst i ledning och när de gör två ganska snabbt därefter så blir det jämnare direkt. Men jag tycker vi krigar på bra efter det och kan gå till paus med fyra mål.

Falun närmade sig något men till slut vann Linköping med klara 9-5 efter att fått bra utdelning på sin matchplan.

— Jag tycker den sitter bra idag. Det är framförallt att vi vågar spela på den som känns bra. Det är mycket det vi har snackat om, att vi ska svara upp. Falun är ett väldigt skickligt lag och spelar bra innebandy. Det ska vi svara upp med att också gör.

Linköping som går in i serien med bra känsla från kvartsfinalen.

— Vi kliver in i den här serien med väldigt bra självförtroende från Växjö-serien. Vi tar med oss det in och tänker inte utan bara kör. Vi går framåt direkt och lyckas hitta rätt in i det även den här serien.

Vad innebär en seger på bortaplan i första matchen? 

— Det är ju väldigt skönt att börja med en seger såklart. Men det är bara en match av flera. Vi måste vinna 3 till för att gå vidare så det blir att vara glada idag och ladda om till onsdag, avslutar Fritzell.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar