Allsvenskan

”Nej, vi visste exakt hur de spelar”

Kalmarsund föll stort i första matchen mot Salem i SSL-kvalet.

Kalmarsund föll i första kvalmatchen mot Salem med hela 8-1.

— Ja, vad gjorde vi rätt idag egentligen? Jag tycker att det är helt okej i början och får en enkel ledning när vi gör 1-0. Då gör vi det vi ska göra. Desto längre matchen går och de gör 3 mål så börjar vi falla ut från det vi har bestämt. Varje spelare börjar göra egna saker och vi faller ur ramen och vår matchplan, säger Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg och fortsätter:

— De får lite för enkla mål på oss och defensiven som har varit vårt signum sitter inte alls idag.

Salem gick ifrån till 4-1 efter två perioder och Kalmarsund hade svårt att komma till farliga chanser.

— Vi hade behövt att få lite energi och fått in en kasse. Vi har ändå två powerplay som vi inte gör mål på och det är inte okej. Någonstans även om det låter konstigt så kommer vi inte alls upp i nivå. Sedan kanske det är Salem som gör oss dåliga idag men vi vet vad vi ska göra men vi håller inte till matchplan. Sedan bryr jag mig inte om ifall det blir 22-1. Det är en förlust och det är ny match om 48 timmar. Då är det nya förutsättningar.

Ni gör trots allt bara 1 mål? 

— Det är ett underbetyg. Vi ska naturligtvis göra fler än 1 mål. Det är inte okej någonstans. Vi måste göra fler mål och jag tänker inte lämna det här såhär och jag hoppas inte killarna heller tänker göra det. Vi hade ett bra snack och vi ska använda det uppgivna som energi till nästa match.

Kallenberg förklarar en stor del av förlusten att Kalmarsund gick utanför den bestämda matchplanen.

— Vi kan ju inte lösa det. Det är många saker som är fel mot det vi pratat om tidigare. Framförallt är det när man slår sin gubbe så gör man inte det vi har gjort tidigare. Johan (Wittberg) gör det jättebra direkt. Men sedan börjar vi vända runt och ska börja spela någon annan och de spelar ju man-man så är är vi ju markerade.

En spelare lyfte sig dock från mängden.

— Berglund (Alexander) visar på backen ett rörelseschema som är fint. Han rör sig och tar ny position och är väl den enda som kvitterar ut godkänt.

Var det något i Salems spel som överraskade? 

— Nej vi visste exakt hur de spelar, avslutar Kallenberg.

Returen spelas på onsdag i Kalmar Sportcenter.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar