Allsvenskan

Salem körde över Kalmarsund: ”De vek ner sig”

Storseger för Salem i SSL-kvalet. Körde över Kalmarsund och vann med 8-1.
Serie: SSL-kval. Matchstart: 15:00
Salems IF
8 - 1(3-1, 1-0, 4-0)
FBC Kalmarsund

Andra kvalomgången till herrarnas SSL är igång och inför 550 åskådare stod Salem för en övertygande insats mot Kalmarsund. Efter tre mål på tre minuter i den första perioden kopplade Salem greppet direkt.

— Jag vet att spelar vi som vi gör så är vi ett bra lag. Jag tror att vår första period lägger grunden. Vi har koll på deras förstafemma och vet hur vi ska spela mot dem. De ska vara en ledande kedja i deras lag och när det inte går bra för dem så påverkar det hela laget. De viker ner sig och vi kan trumma på, säger Samiel Fseha.

Salem fortsätta övertyga matchen igenom med ett effektivt man-man försvar. Dessutom tog de tillvara på chanserna där Samiel Fseha slog till med ett hattrick.

— Första målet är när deras hemmaklack satt och skrek massa saker. Jag fick bollen, målvakten satt på ena stolpen så det var bara att ta köksvägen, beskriver Fseha sitt första mål.

Till slut skrevs slutresultatet till hela 8-1.

— I helhet så har vi haft ett grymt bra försvarsspel. Vi har släppt in minst mål i både södra och norra och vår målvakt Lukas Orrmo ligger bakom mycket i att vi släpper in så lite mål, säger Fseha.

Samtidigt som Salem gjorde det väldigt bra hade Kalmarsund oerhörda problem att skapa farliga chanser och gjorde bara 1 mål.

— Det är ett underbetyg och inte okej någonstans att bara göra ett mål. Desto längre matchen går börjar vi falla ut från det vi har bestämt. Varje spelare börjar göra egna saker och vi faller ur ramen och vår matchplan. Vi har två powerplay och borde kunna mål där men vi kommer inte alls upp i nivå, säger Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg.

Något i Salems spel som förvånade dig?

— Nej vi visste exakt hur de spelar.

Returmatchen spelas på onsdag inför ett på förhand slutsålt Kalmar Sportcenter.

TV: Hattrick av Fseha: ”Vi har inte som målsättning att gå upp i SSL” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar