Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Vestlund matchvinnare: ”Vilken lättnad”

Anton Vestlund matchvinnare för Mullsjö med avgörande i förlängning.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
7 - 8(2-4, 3-2, 2-1, 0-1)
Mullsjö AIS

Semifinalserien Storvreta mot Mullsjö är igång och det skulle bli en spännande avslutning på den första matchen. Mullsjö skapade sig en 4-2 ledning efter första perioden. En ledning som blev till 3 mål i den andra perioden innan Storvreta närmade sig och tog matchen till förlängning. Väl där avgör Mullsjös Anton Vestlund.

— Vilken lättnad. Vi bjuder in dem i tredje så det var jädrigt skönt att vi fick avgöra det här, sa Vestlund till CMore efter matchen.

Storvreta kvittering till 7-7 kom genom en straff som var tveksam när domarna dömde för spelare i målgården. Även i förlängningen tilldömdes en straff. En straff som Mullsjös David Gillek missade.

— Nej jag tycker inte heller han var i målgården. Men sedan får vi en straff tillbaka som visserligen är mer straff. Vi hade flera lägen att avgöra tidigare också och vi kunde ju stängt matchen i den tredje perioden. Men vi vinner välförtjänt tycker jag, säger Vestlund.

TV: Här kvitterar Rudd efter en tveksamt dömd straff

Spelmässigt så lyfta både lagen upp att det fanns mer att önska.

— Jag tycker det är omsöm vin omsöm vatten. Vi kommer inte upp i nivå och vi är alldeles för slarviga i försvarsspelet. De får göra för enkla mål och vi är steget efter, sa Mullsjös Henrik Olofsson.

Framförallt hade Storvretas förstafemma svårt att skapa det tryck som de brukar.

— Vi ger bort halva matchen känns det som. Vi är inte inne i tempot någonstans och då blir det svårt att vinna matcher. Vi har haft ett långt uppehåll och det känns som vi är lite matchovana. Men till slut tar vi över matcher och med lite flyt hade vi vunnit. Men nu är vi inne i det och ny match på torsdag, sa Storvretas Robin Nilsberth.

1-0 i matcher till Mullsjö. Nästa match spelas på torsdag i Nyhemshallen.

— Jävligt viktig seger. Nu kommer vi med en självförtroendeboost till hemmamatchen. Där vet vi att vi är starka så då kan vi ta tvåan, sa Anton Vestlund.

TV: Här avgör Anton Vestlund

LÄS MER: Rudd: ”Jag måste vara historiens mest överbetalda innebandyspelare” 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar