Foto: Per WIklund
Innebandyfesten

Innebandyfesten till Växjö

Innebandyfesten 2019 till Växjö.

Smålandsposten var först att rapportera om att Innebandyfesten 2019 kommer att spelas i Växjö. Nu har ett avtal skrivits mellan parterna och det står helt klart att festen kommer till Växjö den 18-21 april 2019.

— Vi är otroligt stolta över att återigen vara värdstad för Innebandyfesten. Det är ett evenemang där Växjö får chans att ytterligare befästa sin position som en viktig innebandystad. Med en av Sveriges modernaste arenor, Fortnox Arena, och klubben Växjö Vipers engagemang har Växjö möjlighet att visa upp sig för framtidens innebandystjärnor, säger Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Växjö kommun i ett pressmeddelande.

2016 spelades Innebandyfesten i Växjö. Efter det har även U19-VM spelats i staden.

— Vi ser fram emot att, efter det mycket lyckade U19-världsmästerskapet förra året, nu få möjlighet att återkomma till Växjö under påskhelgen 2019.Växjö visar på ett stort engagemang och stora ambitioner både för arrangemang och som innebandystad, säger Svensk Innebandys generalsekreterare, Göran Harnesk.

Växjö Vipers som är värdförening för arrangemanget ser fram emot att välkomna Sveriges bästa juniorlag.

— Fantastiskt roligt att återigen få arrangera Innebandyfesten vilket alltid är en absolut höjdpunkt under innebandyåret. Tillsammans med Växjö Kommun kan vi i Växjö Vipers garantera samtliga deltagare bästa tänkbara förutsättningar. Vi ser fram emot att få kora Svenska Mästarna 2019 i Fortnox Arena, avslutar Växjö Vipers klubbchef, Stefan Angeskog.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar