Foto: 24kalmar.se
Allsvenskan

Kim Nilsson: ”Det är ett misslyckande om vi inte går upp”

Kalmarsund tvungna att vinna ikväll ifall de ska gå upp i SSL.

Kalmarsund förlorade den första kvalmatchen mot Salem stort med hela 8-1. Ikväll väntar retur inför ett fullsatt Kalmar Sportcenter. En match som Kalmarsund med den stora stjärnan Kim Nilsson är tvingade att vinna för att kunna gå upp i SSL.

– Ja, jag skulle nog säga att det är ett misslyckande om vi inte går upp. Efter hur säsongen har utvecklat sig och med det vi har byggt upp så vore det verkligen det. Men det ska inte bli så. Vi ska vinna hemma i Kalmar och sedan avgöra och ta revansch borta mot dem på lördag, säger Kim Nilsson till 24kalmar.se.

Nilsson själv gick poänglös i den första matchen.

– Det är bara att släppa den matchen. Vi åkte på torsk och de har 1–0 i matcher. Läget hade varit detsamma om de vunnit i sudden, och jag tycker inte heller att resultatet speglar hela sanningen.

Att bara lyckas göra ett mål var en stor del i förlusten.

— Det är ett underbetyg. Vi ska naturligtvis göra fler än 1 mål. Det är inte okej någonstans. Vi måste göra fler mål och jag tänker inte lämna det här såhär och jag hoppas inte killarna heller tänker göra det. Vi hade ett bra snack och vi ska använda det uppgivna som energi till nästa match, sa Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg efter matchen.

En förlust för SSL-satsande Kalmarsund och laget får vara kvar i Allsvenskan. En vinst och det spelas en avgörande match på lördag.

– Egentligen är utgångsläget detsamma som i måndags. Vi behöver vinna två matcher för att bli klara för SSL. Det är det sköna med matchserier; att man snabbt får chans till revansch, säger Kim Nilsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar