Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Rehn storspelade: ”Kände att nu jäklar så måste jag in och ta revansch”

Faluns målvakt Johan Rehn tog revansch när Falun kvitterade.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Linköping IBK
2 - 6(0-2, 0-2, 2-2)
IBF Falun

Åtta insläppta mål i den första semifinalen och Faluns målvakt Johan Rehn byttes ut och var besviken på själv efter matchen. I semifinal 2 tog landslagsmålvakten revansch och storspelade.

— Idag var det revansch. I hemmamatchen kändes det som att allt gick in, eller så hade Linköping väldigt tur med studsarna. Det var hopplöst att stå i mål då och det var helt korrekt att jag blev utbytt. Idag hade jag ett klart bättre fokus som hela laget och det var skönt att kunna komma tillbaka direkt, säger Johan Rehn.

Inför matchen påminde sig Rehn om vad han kan.

— Jag fick gå tillbaka och kolla på lite saker som jag har gjort bra tidigare för att höja mig. Jag kände att nu jäklar så måste jag in och ta revansch och det kan inte vara som förra matchen.

Falun vann match två med 6-2 och det dröjde nästan 50 minuter innan Rehn släppte in sitt första mål. Båda målen var dessutom i boxplay.

— Jag är nöjd med min insats idag. Det visar att man kan höja sig från ett riktigt bottennapp och hela laget är klart bättre idag.

Framförallt fick Falun stopp på Linköpings anfallspel.

— Vi tyckte att vi var lite för långa i förra matchen och ville spela tajtare idag. Vi kunde stoppa de flesta av deras diagonalare. Vi var också mer påslagna från start idag och satte försvaret direkt.

En seger för Falun som innebär att det nu är 1-1 i matcher.

— Jätteviktigt att vinna idag. Hade vi haft 0-2 inför nästa match kanske vi börjat fundera på att vi verkligen måste vinna. Nu är det kvitterat och vi har kvar hemmafördelen. Det blir som en 5 matchers serie nu och det gäller att vi fortsätter jobba som vi gjorde idag, avslutar Rehn.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar