Foto: 24kalmar.se
Allsvenskan

Besvikelse i Kalmar inför avgörandet

På lördag ska det avgöras om Salem eller Kalmarsund spelar i SSL nästa säsong. En match där Kalmarsunds ser ut att få klara sig utan supportrar vilket skapat stor besvikelse.

I den första kvalmatchen mellan Salem och Kalmarsund som Salem vann med 8-1 erbjöds Kalmarsund 80 biljetter till sina supportrar. 68 av dem nyttjandes och en klack med Kalmarsunds-fans höll igång för att stötta sitt lag. När kvalserien på lördag ska avgöras har Kalmarsundssupportrar fått det svårt att skaffa biljetter vilket rör upp känslor.

– Det har varit god ton mellan oss fram tills igår kväll, jag är oerhört besviken på en enskild person i Salem. Ordföranden verkar ha bestämt sig för att det ska vara så här trots att jag har pratat med andra medlemmar i föreningen som gärna hade sett en annan lösning, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg till 24kalmar.se.

Salem kommer inte likt den första kvalmatchen att hålla eller reservera några biljetter till Kalmarsund. Istället kommer Salem i första hand att sälja biljetter till medlemmar och supportrar i Stockholm som fysiskt kan komma och köpa biljetter under torsdag- och fredagskvällen.

— Jag har varit rätt irriterad och skarp i min kritik. Vi försöker förhålla oss på ett proffsigt sätt och jag hoppas på att Salem ska ta ett vettigare beslut. De är också ett lag som är på väg upp och jag tycker inte att man ska sätta sin förening i den här sitsen, säger Viberg.

Likt den första kvalmatchen erbjöd även Kalmarsund biljetter till Salem när returmatchen spelades under onsdagskvällen varav 29 biljetter nyttjades.

– Skillnaden är att vi erbjöd dem 50 stycken platser plus att vårt bokningssystem är öppet för alla, hade någon från Stockholm velat boka en vanlig biljett så hade det varit fritt fram för det. Det hade i praktiken kunnat sitta 200 fans i publiken från Salem. Vi har till och med erbjudit dem att använda sig av vårt bokningssystem till den här matchen för att underlätta biljettförsäljningen, säger Viberg.

Det finns vad som går att läsa i tävlingsbestämmelserna inget krav på att upplåta biljetter till bortalag. När 24Kalmar kommer i kontakt med Salem IF:s ordförande, Christian Holm, så är det via sms han motiverar beslutet.

– Hallen är liten och det är stort tryck på biljetter. Vi har valt att prioritera våra medlemmar och supporters. Det som blir över kan vem som helst köpa, skriver Holm.

Matchen spelas på lördag klockan 15.00 och instruktioner om hur biljetter kan köpas går att läsa på Salems hemsida. Totalt tar hallen 550 personer.

Uppdaterat 16:45: Enligt de senaste uppgifterna har Kalmarsund tilldelats 25 biljetter.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar