Foto: Karl-Oskar Karlsson
Allsvenskan

Vändningen – Kalmarsund krossade Salem i SSL-kvalet

8-1 till Salem i måndags vändes till seger för Kalmarsund med 9-0.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
FBC Kalmarsund
9 - 0(1-0, 5-0 3-0)
Salems IF

Salem och Kalmarsund gör upp om den sista platsen till SSL. När lagen möttes i måndags i Huddinge vann Salem övertygande med 8-1. I returmötet i Kalmar Sportcenter var det istället Kalmarsund som övertygade och nollade Salem. Kalmarsund vann med hela 9-0 inför fullsatta läktare.

– Jäkligt skönt. Vi hade träning i går och gick igenom exakt vad Salem vill och hittade lite lösningar på det. I måndags var vi dessutom iskalla, säger Tim Nyander till 24kalmar.se.

Efter måndagen match lyfte Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg upp att laget inte följde sin matchplan. I returmötet satt matchplanen till fullo.

– Vi hade en mycket bättre matchplan i dag. Egentligen var vi inte oförberedda, men det är en annan sak att se ett motstånd på video än att möta det i verkligheten. Man kan väl säga att vi gjorde läxan, det är som natt och dag, säger Kalmarsunds forward Marcus Johansson.

Framförallt kom rycket i den andra perioden då Kalmarsund gjorde 5 mål. Dessutom fick Kalmarsund ordning på försvarsspelet.

– Precis så vi ska spela. Vi ska inte spela någon glamourös innebandy. Vi ska spela lågt, aggressivt och kontra sönder dem. Vi ska bara upp och då är det melodin, säger Tim Nyander.

Sista och avgörande match om en plats i SSL spelas på lördag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar