Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
#ibsilly

Holmgren klar för ny SSL-klubb

Team Thorengruppens unga lagkapten Linus Holmgren lämnar TTG.

20-årige Linus Holmgren som var lagkapten i det Team Thorengruppen som åkte ur SSL är klar för Umeå-rivalen Dalen.

— Jag kände att det var det bästa för mig. Dalen är en seriös och bra förening med ett väldigt spännande lag. Jag känner redan en del i laget och jag vill spela i SSL så till slut blev Dalen det bästa, säger Linus Holmgren.

En övergång som innebär att Holmgren blir kvar i Umeå vilket spelade in i beslutet.

— Jag det är klart det är skönt att vara kvar i samma stad. Jag har ju både plugg och flickvän här också så det spelade in.

Linus Holmgren som är center gjorde den här säsongen 14 mål och 12 assist för TTG. Sedan tidigare finns även meriter från U19-landslaget.

— Jag ska till Dalen och bidra med mitt spel och det jag är bäst på. Jag ser mig själv som en tvåvägs-center som är bra i försvaret och kontrar snabbt.

Hur ser du på Dalen som du nu ansluter till? 

— Det är ett väldigt kontringsstarkt lag och det är väl lite den stämpeln de har fått. Att de är bra på att försvara och kontra. Men det känns som att de har utvecklat försvarspelet och även kan spela med hög press också om det behövs. Ett spännande lag.

Samtidigt som valet att gå till Dalen kändes rätt var det tungt att lämna Thorengruppen.

— Ja det var tungt och det var inget lätt beslut att ta. Men de har varit förstående över mitt beslut och det är skönt att ha med sig det när jag nu lämnar, säger Holmgren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar