Foto: Jerry Gray
#ibsilly

Örebro värvar från Allsvenskan

Örebro har gjort sitt första nyförvärv till nästa säsong.

Nykomlingen Örebro Kings som klarade sig kvar i SSL satsar vidare till nästa säsong. Nu har föreningen gjort klart med första nyförvärvet och det är backen Marcus Pontusson som värvas till Örebro Kings från Skoghalls IBK.

– En löpstark back med bra skott och ”händer” och en spelare med bra karaktär. Jag har följt honom sen junioråldern och tycker att hans utveckling de 2 senaste åren har exploderat, säger Janne Ekengren, Sportchef i Örebro Kings i ett pressmeddelande.

Pontusson gjorde den gångna säsongen 7 mål och 15 assist för Skoghall som åkte ur Allsvenskan Södra.

– Jag håller nog med om att mina styrkor ligger just i speeden med boll, min speluppfattningen och sedan skulle jag även säga kreativiteten. Trevligt att höra att Janne gillar mitt skott, även om jag själv vill förbättra mig på denna punkt och även blir bättre i närkampsspelet. Skulle vilja lägga på mig lite mer kilon helt enkelt säger Pontusson och fortsätter:

– Min målsättning denna säsong blir att spela till mig en plats i laget och hjälpa Örebro på alla sätt och vis att göra bra resultat och hamna så högt upp i tabellen som vi kan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar