Foto: Per Wiklund
Landslag

Eiremo tillbaka i landslaget

Josefina Eiremo tillbaka i landslaget som team manager.

Euro Floorball Tour närmar sig och damlandslagets ledarstab runt förbundskapten Åsa Karlsson har börjat formera sig. Första person att presenteras är den forna storspelaren tillika lagkapten Josefina Eiremo som kommer ha rollen som Team Manager.

—  Först och främst känns det jätteroligt att vara tillbaka igen, fast i en annan roll. Jag hoppas kunna bidra med jobbet som behövs runtomkring för att spelarna ska trivas på planen. Men också med mina erfarenheter. Min roll får växa fram lite också, säger Eiremo till innebandy.se 

Eiremo som lämnade landslaget för ett år sedan. EFT 2017 blev hennes sista turnering.

— När jag kommer vara där är det exakt ett år sedan jag stod där som spelare för sista gången. Det är en jättespännande och härlig utmaning att ta sig an en typ av ledarroll. Det är väldigt inspirerande. Garanterat kommer jag lära mig massor av det här. Jag har alltid trivts otroligt bra i landslaget.

Förbundskapten Åsa Karlsson är nöjd över tillskottet i ledarstaben.

 

— ”Jossi” är väldigt duktig på att arbeta med hur man får ihop en grupp, att se alla, vilket är viktigt i landslaget då spelare kommer från olika föreningar. Mår man bra och är trygg utanför sargen så presterar man bra innanför densamma. Hon har även själv precis avslutat en lång landslagskarriär där hon varit lagkapten och hon vet hur spelarna vill ha det. Hennes erfarenhet från landslagsverksamheten gör att hon vet vad som förväntas av såväl spelare som ledare och även hur hon ska tänka i upplägg av bland annat landslagsprogram. Det är en otroligt viktig roll för landslaget och jag är väldigt glad att få ha med mig henne på resan mot nästa VM-guld, säger Karlsson.

Även Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström är glad att Eiremo är tillbaka i landslaget.

— Att Josefina är tillbaka i landslaget känns fantastiskt. Hennes sätt att vara, med höga krav på sig själv och andra, sätter en standard som är fundamental inom landslagsverksamheten. Men hon är minst lika viktig för lagets välmående. Båda delarna kommer att komma till användning i hennes nya roll, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar