Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Falun har hittat vinnartaktiken: ”De är uddlösa”

Tredje raka segern för Falun som definitivt kopplat grepp om semifinalserien mot Linköping. Falun är nu en seger ifrån en ny final.
Serie: Semifinal 4. Matchstart: 19:00
Linköping iBK
4 - 5(0-2, 1-1, 3-2)
IBF Falun

Efter förlusten i den första semifinalen har Falun övertygat mot Linköping. Under måndagens match som Falun vann kopplade bortalaget greppet direkt med 2-0 efter den första perioden. Det första målet redan efter 45 sekunder av Rasmus Enström.

— Det är två bra prestationer i första som att vi har ledningen. Spelet klickar inte fullt ut och vi är lite för låga. Vi fortsätter med det ett tag in i andra men i tredje så tycker jag att vi kontrollera. De gör mål i powerplay och 6 mot 5 men annars så skapar de inte så mycket, säger Faluns Rasmus Enström.

Det som har vänt till Faluns fördel är en justering i försvarsspelet.

— Vi har bra koll på dem och vinner med vårt försvarsspel. Vi vet vad de säker och vad de vill och då kan vi ligga rätt och styra Linköping. De kändes uddlösa idag och vi hade bra koll.

En justering som gör att Faluns inte spelar lika offensivt och fartfylld innebandy som de brukar. Men också en justering som lett till 3 segrar efter att de idag vunnit med 5-4.

— Vi vet att vi kan spela mycket bättre än vad vi gör men här handlar det om att vinna. Vi har ändrat om vårt spel så att vi vinner och de fortsätter med sitt spel som de förlorar med. De får jättegärna fortsätta spela så här. Jag spelar för att vinna titlar och i ett slutspel spelar det ingen roll hur det ser ut.

En seger på onsdag och Falun är i ny final i Globen.

— Det är Linköping som behöver ändra något om det ska bli fler matcher. Vi ska hem till vår hemmaarena där vi hoppas på fullsatt och fortsätta spela så här. Vi vet att vi är jäkligt starka hemma och nyckeln blir att sätta fart på det direkt så stänger vi den här serien på onsdag, avslutar Enström.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar