Foto: Per Wiklund
Landslag

Skrällen: 19-åring uttagen i herrlandslagets trupp till EFT

Förre U19-landslagspelaren uttagen i herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour.

Imorgon presenteras herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour som avgörs den 27-29 april i Tjeckien. I truppen är Linköpings Oskar Hovlund uttagen vilket Aftonbladet avslöjade under måndagskvällen.

– Det ska bli jättekul. Att bli uttagen till landslaget är något alla innebandyspelare vill. Jag har spelat med U-19-landslaget, men att få representera A-landslaget är en helt annan grej. Jag har inte ens haft det i tankarna, så jag blev lite förvånad när jag fick beskedet efter matchen i fredags. Jag är jätteglad, detta är en bekräftelse att de tycker att man gör något bra, säger Hovlund till Aftonbladet. 

Hovlund spelade förra säsongen i U19-landslaget och ska alltså bara knappt 1 år senare göra a-landslagsdebut.

– Jag blev lite chockad när Mikael Hill (förbundskapten) sade att han ville att jag skulle åka med till Tjeckien, säger Hovlund till Aftonbladet. 

Den här säsongen har 19-årige Hovlund gjort 9 mål och 8 assist från sin backplats i Linköping. Ett Linköping som just nu är mitt inne i semifinalserie med Falun.

– Jag har inte pratat något med Hill om speltid, om jag får det kommer det såklart vara nervöst. Men det är bara in och ta chansen och göra det jag är bra på, det finns inget annat som gäller. Jag vet vad jag kan och vill visa det.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar