Foto: Per Wiklund
Landslag

Ingen Aldeeb i truppen: ”Mer fokus på 2020”

Faluns Omar Aldeeb tvingades lämna återbud till VM-kvalet. I truppen till EFT är han inte uttagen.

Till VM i kvalet i månadsskiftet januari/februari var Faluns Omar Aldeeb uttagen men tvingades lämna återbud kort inför kvalet. När truppen till Euro Floorball Tour presenterades fick Aldeeb inte en ny chans att göra landslagsdebut.

— Som jag sa redan inför kvalet så var det en trupp som var fokus både på VM 2018 och 2020. För Omar har det varit mer fokus på 2020. Han är hyperintressant för framtiden och en väldigt bra spelare, säger förbundskapten Mikael Hill.

Hur resonerade ni? 

— Han bidrar med poäng och gör det bra. Men skulle vi bara gå efter poäng så skulle truppen se helt annorlunda ut. Jag skulle vilja se mer av honom över hela planen och det tror jag kommer komma. Se bara i fredags när han spelade i förstafemman och gjorde två väldigt viktiga mål. Men det skiljer sig att spela internationellt. Men tittar vi framåt så är jag övertygad om att han kommer spela i landslaget säger Hill och fortsätter:

— Han har de här delarna i sig men vi ska ha med att det är ett annat spel internationellt. Det gäller att vara lika bra på att spela anfallsspel som försvarsspel och här är det några spelare som behöver höja det ena för att vara aktuellt. Det är bara Omar som fallit i det resonemanget utan det är fler som behöver höja sig, säger Hill.

Omar Aldeeb som slog igenom förra säsongen har den här säsongen gjort 26 mål och 30 i grundserien. I slutspelet har han än så länge gjort 6 mål och 5 assist.

LÄS MER: Hela truppen till EFT 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar