Foto: Per Wiklund
Landslag

Rudd tillbaka – tog en av de sista platserna i truppen

Alexander Rudd tog en av de sista platserna i truppen till EFT.

När förbundskapten Mikael Hill presenterade truppen till Euro Floorball Tour som spelas i slutet av april var Alexander Rudd tillbaka i landslaget. Rudd som var med i finnkampen i september har ju som bekant haft en tung höst men visat upp ett bländade spel i slutspelet.

— Jag tycker att han framförallt under semifinalerna har visat en form som inte går att hålla honom borta från landslaget. Vi pratar mycket om kullarna 88-89 som är ledande. Men det här är kille som är född 92 som kan vara med och bära landslaget under en längre period. En spelare som kan göra skillnad på egen hand och som är bra i båda delar av banan. De här matcherna mot Mullsjö har han gjort otroligt bra, säger förbundskapten Mikael Hill.

Alexander Rudd hade en tung höst med både problem med huvudet efter hjärnskakningen han fick förra året som gjorde att han missade VM och hans rattfylla som gjorde att han stängdes av från Storvreta. Säsongens första poäng gjordes den 21 januari och efter det har formen stegrats. Framförallt i slutspelet.

— Vi vet ju att han har en hög kvalitet i grunden och han är även spelare som kan spela både center och forward. Precis som Johannes Larsson och Jonas Adriansson som är med får vi nu spelare som vi kan använda på flera positioner. Det ger oss mycket möjligheter. Tanken med Alexander här är framförallt att han ska spela forward.

Alexander Rudd tog en av de sista platserna i truppen.

— Vi hade en grund till trupp klar redan inför slutspelet men lämnade medvetet några platser öppna. Det här var en av de platserna, säger Hill.

LÄS MER: Hela truppen till EFT

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar