Foto: Ted Malm
#ibsilly

”Vill vinna SM-guld med Linköping”

Poängkungen Max Wahlgren till Linköping för att vinna SM-guld.

Under tisdagsförmiddagen presenterade Linköping sitt nyförvärv Max Wahlgren som ansluter till klubben från Pixbo Wallenstam.

— Det känns både kul och spännande att komma till en förening som ligger rätt till i sin utveckling inför kommande år och som tror stenhårt på mig. Truppen ser bra ut och det är en mix av spelare i olika åldrar vilket är viktigt. Jag ser Linköping som en klubb som har alla möjligheter att ta det där sista steget att bli en maktfaktor i svensk innebandy, säger Wahlgren i ett pressmeddelande. 

 Wahlgren som den här säsongen gjorde 39 mål och 30 assist vilket placerade honom tvåa i poängligan tror att han kan bli en viktigt förstärkning för Linköping.

— Jag vill bli en offensiv kraft på högerkanten som Linköping saknar till viss del. Jag har genom åren bevisat att jag kan producera poäng i både toppklubbar och klubbar mer i mitten och botten. Så jag hoppas och tror att vi tillsammans kan hjälpas åt för att uppfylla både klubbens och mina personliga mål.

För varje säsong som Wahlgren spelat i SSL har poängproduktionen ökat.

— Under tiden i Pixbo har jag tränat hårdare än innan och det har gett resultat, så jag hoppas att jag nu i Linköpingströjan kan utvecklas ytterligare med rätt träning. Sen är det ju självklart svårt att göra mer poäng än vad jag gjort de senaste säsongerna. Men jag har med åren förstått vad som är viktigast för mig att utveckla och inte lägga ned massor av timmar att nöta på saker som inte ger mig något.

Linköping spelar just nu semifinal mot Falun där de ligger under med 1-3 i matcher. Wahlgren hoppas kunna bli en bidragande orsak till att ta ett guld med klubben och nå landslaget.

— Jag vill vinna SM-guld med Linköping och drömmen om landslaget finns självklart där. Jag har alltid legat lågt i snacket om landslaget men samtidigt är det ju så att få högerforwards i världen kan matcha min poängproduktion. Jag vet inte exakt hur Hill resonerar men rimligtvis borde jag inte vara helt borta ur landslagsdiskussionerna i framtiden.

Linköping är naturligtvis nöjda med att få in Wahlgren till nästa säsong.

— För oss är detta en riktig profilvärvning och Max är en målskytt av rang som snittar nästan två poäng per match var han än har spelat. Max är ett jättespännande nyförvärv som verkligen visat att han vill komma till Linköping Innebandy för att ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss, säger Linköpings tränare Johan Astbrant. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar