Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Falun till Globen – utklassade Linköping

Falun första lag till SM-final i Globen efter att ha utklassat Linköping inför 2 321 åskådare.
Serie: Semifinal 5. Matchstart: 18:30
IBF Falun
12 - 2(4-0, 5-0, 3-2)
Linköping IBK

Falun hade bestämt sig. Den femte semifinalen skulle bli den sista och hemmalaget bjöd på stor show i JALAS Arena när de utklassade Linköping. Redan i den första perioden lossnade målskyttet och Falun ledde med 4-0 efter att både Hassan Hajo och Alexander Hallén gjort sina första mål i slutspelet. Faluns överlägsna spel fortsatte i den andra perioden och ledning med 9-0 efter 40 minuter. Då hade Linköping gett upp hoppet.

— Det är totalt kört just nu. 9-0 går inte att hämta mot Falun. Det handlar om att få stopp på blödningen och spela för sin heder. Jag vet inte vad vi håller på med just nu och jag är riktigt besviken på oss. Vi är bedrövliga i all vi gör just nu, sa Linköpings Anton Karlsson till SSLPlay efter två perioder.

Linköping inledde den tredje perioden med två reduceringar av Martin Karlsson. Närmare än så kom inte Linköping utan istället gjorde Omar Aldeeb 10-2 och Emil Johansson 11-2. Omar Aldeeb fullbordade sedan sitt hattrick genom att fastställa slutresultat 12-2.

— Vi spelar bra. Vi är ett bättre lag och de visar vi idag.Det har varit lite halvknackigt men idag visar upp ett riktigt bra spel, sa Omar Aldeeb efter matchen.

Aldeeb som den här säsongen varit med från start och tagit ytterligare kliv i sin utveckling.

— Jag tro att det är just därför jag är i toppen. Det är bara kolla på grabbarna som hjälper mig varje dag. Det är bara tacka dem för det.

Regerande mästarna Falun är alltså klara för ny final i Globen den 21 april. Där väntar Storvreta eller Mullsjö.

— Det skulle vara kul att möta Storvreta. De är det bästa laget av dem så det vore kul, säger Aldeeb.

TV: Se målen från matchen här 

*artikeln uppdateras

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar