Foto: Per Wiklund
#ibsilly

KLART: Här är Rokkas nya klubb

Sedan tidigare är det klart att Patrik Rokka lämnar Dalen. Här är hans ny klubb.

Att Patrik Rokka lämnar Dalen har varit klart i några veckor och de första uppgifterna pekade mot att den nya klubben var en klubb i Schweiz. Nu står det klar att Patrik Rokka kommande säsong kommer att spela i Zug United i Schweiz.

— Att spela i Schweiz har lockat sedan man var liten. Äventyret att få göra något utanför Sverige blir häftigt. Att det blev just Zug handlar mycket om Billy Nilsson som ringt och peppat på. Han har talat väldigt gott om det och det blev en bra lösning både för mig och också att tjejen där de hjälpte oss att få ihop en helhet, säger Rokka.

Rokka blir därmed lagkamrat med tidigare Sirius och Falunspelaren Billy Nilsson.

— Det ska bli riktigt kul att spela med Billy. Vi har varit kompisar länge och han var en stor bidragande orsak till att jag valde att åka.

Rokka kom till Dalen till säsongen 2016/17 och har på två säsonger gjort 42 mål och 32 assist.

— Det har varit jättebra i Dalen och väldigt mycket positivt. Jag känner att jag utvecklats mycket, framförallt utanför planen personlighetsmässigt här uppe i Umeå. Det enda som varit tråkigt är att vi har åkt ut i kvartsfinal. Annars finns det bara positiva saker härifrån.

Kontraktet med Zug United är skrivet på ett år.

— Det är äventyret som lockar. Att göra något utanför Sverige på ett nytt språk där det blir många nya erfarenheter. Förhoppningsvis blir det väldigt mycket nytt och bra att ta med sig hem till Sverige längre fram, avslutar Rokka.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar