Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Zetterström fortsätter i Linköping

Forwarden Adam Zetterström har skrivit på ett nytt kontrakt med Linköping.

20-årige Adam Zetterström och Linköping har kommit överens om ett nytt kontrakt.

— Det är väldigt skönt nu när det är klart att jag stannar i klubben precis som jag önskade.  Huvudspåret och det jag hela tiden haft som mål är att förlänga med Linköping så det är inge konstigheter från min sida och jag är glad att klubben ville detsamma, säger Zetterström till Linköpings hemsida. 

Under den gånga säsongen har Zetterström både spelat med Linköping och Allsvenska Onyx på dubbellicens. I Onyx gjorde han stor succé med 14 poäng på sex matcher.

— Det var helt klart bra för mig då det var en period där jag behövde speltid för att utvecklas. Så jag är tacksam för att jag fick spela där under en kort period vilket gjorde att jag kom till SSL avslutningen och slutspelet med en matchvana vilket har hjälpt mig.

Efter utflykten till Onyx har Zetterström levererat även i SSL.

— Jag tycker jag växer in i det mer och mer. Det handlar om att man måste vänja sig vid det höga tempot vilket såklart bara finns i SSL. Men även andra delar utanför själva innebandyn som hur mycket tid som går åt till resor och att vara borta från jobbet är delar man måste vänja sig vid som Superligaspelare.

I och med det nya kontraktet vill den rightade forwarden ta nya kliv i sin utveckling.

— Det finns massor av delar att utveckla men ska det vara någon del är det väl fysiken. För även om jag inte kan påverka att jag är liten till växten så behöver jag lägga mycket tid under sommaren på fys och konditionsträning för att fortsätta att utvecklas. Sen finns det även delar i mitt försvarstänk som behöver förbättras. Jag är en offensiv forward och för att lyckas måste jag bli ännu bättre när avslutningslägens dyker upp. I SSL får du inte många chanser och dessa får du inte slarva bort, säger Zetterström.

Linköpings tränare Johan Astbrant är nöjd över att få behålla Zetterström.

— Publiken som såg sista matchen mot Växjö vet att detta är en kille med näsa för målet. Med en grym försäsong i ryggen så kommer Adam att ta stora kliv och bli en producerande spelare i än större utsträckning nästa säsong, säger Linköpings tränare Johan Astbrant.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar