Innebandyfesten

Pixbo Wallenstam till final: ”Vi är det bästa laget”

Jämnt, tuff och dramatiskt när Pixbos JAS HJ tog sig till final. 
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Pixbo Wallenstam IBK
5 - 4(2-2, 2-0, 1-2)
Linköping IBK

Sedan tidigare stod det klart att RIG Umeå spelar final i JAS HJ. I den andra matchen skulle det avgöras om motståndet skulle bli Pixbo Wallenstam eller Linköping och matchen blev jämn rakt igenom.

— Jag tycker vi spelar ganska bra. Vi börjar med att släppa in ett ganska billigt mål men sedan kommer vi in i det bra på slutet i första. Vi gör en jädrigt bra andraperiod och i tredje sluter vi som djur hela laget, säger Pixbos Gustav Andersson efter matchen.

2-2 efter första perioden och 4-2 till Pixbo Wallenstam efter den andra perioden efter att Gustav Andersson gjort mål i powerplay assisterad av tjecken Filip Langen. Just Gustav Andersson skulle få rollen som matchvinnare när han bara 34 sekunder in i den tredje perioden satte 5-2 vilket till slut blev matchavgörande.

— Skönt att göra mål. Jag fick en bra pass av Filip (Langer) i powerplay och sedan ett lite turligt mål på slutet här, säger Andersson vars femma visade upp ett fint spel:

— Vi får bra utdelning och skjuter mycket på kasse. Vi har spelat med varandra hela säsongen nu jag Weiss (Oskar Weissbach)  och Adam ((Thyselius) så vi hittar varandra bra.

Linköping närmade sig dock men kom aldrig närmare till 5-4.

— Det är vårt fantastiska lag som gör det idag. Vi har en sådan lagmoral, vi täcker skott och peppar varandra hela matchen.

Seger för Pixbo som innebär att laget imorgon söndag 14:00 spelar final mot RIG Umeå.

— Det ska bli kul. Jag har aldrig mött dem och de såg bra ut mot Jönköping innan så det blir nog en bra match. En kul utmaning för oss. Men vi är det bästa laget, avslutar Andersson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar