Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Lindås IBK – JAS HJ

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Lindås IBK JAS HJ som möter Salem, Jönköping och Linköping i gruppspelet.

Lindås har under flera säsonger varit ett starkt JAS-lag och haft stora framgångar på juniorsidan. Just i JAS har man dock haft svårt att nå hela vägen fram. Säsongen 13/14 åkte man ut i kvartsfinalen mot Åstorp, säsongen därefter var det Jönköping som blev för svåra i just kvartsfinalen. Under fjolåret så kom man trea i gruppen och stötte då på Partille, där man fick ge sig efter en uddamålsförlust. Marginalerna har inte varit på lagets sida.

Till den här säsongen så kunde Max Källerteg, Jakob Niemer och Jakob Ekstrand ansluta till en redan stark trupp, där man även på minuskontot hade ett par spelare till Mölndal bland annat.

Lindås hamnade i H-gruppen där nog många såg Pixbo och Warberg som de tuffaste motståndarna, just de tre lagen som gick vidare från samma grupp under fjolåret. När Lindås dock körde över Warberg med 2-9 i den andra omgången så undrade nog många om det egentligen skulle finnas något motstånd till laget. Segrarna fortsatte att rulla in och i omgång ni så slog man Pixbo med 2-6 och fortsatte se oerhört starka ut. Man gick till sist rent i gruppen med 14 segrar och man hann även under juluppehållet, vinna Storvretacupen i ganska överlägsen stil.

I slutet av gruppspelet så kunde man även förstärka laget med Jonathan Bodenmalm, Adam Rydén, Alexander Sannerholm och William Lindström, vilket gav laget ytterligare spets. Det ska dock tilläggas att Bodenmalm nu är skadad och kommer missa Innebandyfesten.

I playoff ett mot Malmhaug så hade man en offensiv uppvisning och vann till sist med 15-5, där Max Källerteg och Rasmus Lundström stod för sju poäng var.

I runda två så väntade på nytt Mölndal/Frölunda, laget som man slog två gånger om i gruppspelet. Där var det det andra mötet som blev något tuffare och även denna matchen skulle gå i liknande stil. Efter två perioder så ledde gästande Lindås med 2-4, där man utnyttjat två powerplay där just hemmalaget var i ledningen tidigare under matchen. Det var först i den tredje perioden som man kunde rycka och när Edward Brask gjorde 2-6 med drygt sex minuter kvar, då gick luften ur hemmalaget där matchen slutade 3-9 till sist efter en drös med utvisningar.

Lindås hamnade i en oerhört tuff grupp i Uppsala, där man kommer tampas med Salem, Linköping och Jönköping. Samtidigt så mönstrar man sin starkaste kull på år och ska man ta ett guld, så kan detta vara året.

Fakta:
Placering i gruppen: 1:a i grupp H
Poängsnitt: 3 poäng/match
Bästa poängplockare: Rasmus Lundström, 32 mål, 28 assist
Mest mål: Max Källerteg, 34 mål
Mest assist: Adam Dahlqvist, 29 assist
Mest utvisningsminuter: Roope Paajanen, 12 minuter

En spelare att följa: 

Adam Dahlqvist – Centergeniet med handlederna. Har en teknik som inte många kan mäta sig med. Behandlar bollen med en enorm kontroll och visar gärna upp det vid straffar. Ett spelsinne som är långt utvecklat och kan hitta passningar i sömnen. Ett stort hot när han får mycket tid med bollen på högerkanten, både i powerplay och i spel fem mot fem. Tillsammans med Lundström och Källerteg så bildar de en sylvass offensiv trio som få kan mäta sig med.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar