Foto: Calle Ström
Innebandyfesten

RIG till JAS-final efter vändning: ”Vet att vi är starka när det handlar om tre perioder”

RIG Umeås JAS-lag vände underläge till seger i semifinalen mot regerande mästarna Jönköping.
Serie: Innebandyfesten. Matchstart: 16:30
RIG Umeå IBK
8 - 4(1-3, 1-1, 6-0)
Jönköpings IK

RIG Umeå och regerande mästarna Jönköping ställdes mot varandra i SM-semifinalen under innebandyfesten. En match där Jönköping inledde bäst och gick ifrån till en 4-1 ledning efter drygt halva matchen.

— Vi går in lite halvsegt sådär i början. Det känns lite stressigt i försvarsspelet och vi kommer inte riktigt framåt. Vi sätter inte våra lägen heller där och kommer inte upp i nivå, säger RIG Umeås Lukas Sjöblom.

RIG skulle komma ikapp där upphämtningen påbörjades i den andra perioden med en reducering genom Victor Wettergren. I den tredje fortsatte målskytte och RIG gjorde 7 raka mål till seger 8-4.

— Vi börjar spela mer fokuserat och börjar hitta varandra mycket bättre. Vi skapar fler lägen och vi sätter också våra lägen och det är det som vi gör bra idag.

Två av målen gjordes av just Lukas Sjöblom.

— Alltid skönt att göra mål. Men jag får bra passningar så det var bara att lägga dit dem.

Varför vinner idag? 

— Vi är ett jättetryggt grundspel som vi har med oss att falla tillbaka på. Sedan har vi en jätteduktig målvakt också. Vi utgår alltid från försvaret och jobbar oss in i det. Vi vet att vi är starka när det handlar om tre perioder och det visar vi idag. Vår lagmoral är också underbar.

Imorgon söndag spelas final mot Linköping eller Pixbo Wallenstam.

— Det ska bli otroligt kul såklart. Det är min första JAS-final någonsin så det är bara hem och tagga till, komma hit imorgon och ta hem det, avslutar Sjöblom.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar