Foto: Calle Ström
Innebandyfesten

SM-Guld till RIG – Avgörande mål med 26 kvar

RIG Umeå Svenska Mästare i JAS HJ efter avgörande mål med 26 sekunder kvar.
Serie: Innebandyfesten. Matchstart: 14:00
RIG Umeå IBF
4 - 3(1-0, 1-2, 2-1)
Pixbo Wallenstam IBK

Tappad ledning och oavgjort i slutminuterna när SM-finalen i JAS HJ mellan RIG Umeå och Pixbo Wallenstam skulle avgöras. Då frispelades RIG Umeås Viktor Wettergren som fick all tid i världen för bli guldhjälte genom att göra 4-3.

— Det är så otroligt skönt. Jag får en jättegrym passning från Lukas (Sjöblom) och jag får hur mycket tid som helst där framför målet. Jag går backhand och det fungerade. Helt underbart, säger Wettergren om målet.

Finalen var lika jämn som resultatet visar. RIG Umeå gick ifrån till en 2-0 ledning innan Pixbo Wallenstam med två mål i den 18:e minuten av den andra perioden kvitterade. RIG återtog ledningen i början av den tredje innan Pixbo återigen kvitterade och det så länge ut att gå till förlängning.

— Det blir jättejämnt. Pixbo gör en jättebra match. De har jättemånga bra spelare. Men vi drar det längsta strået som man så fint brukar säga. Jag tror vi vinner på att vi har lite bättre spets och så har vi en jävla bra vinnarmentalitet.

Finalvinsten var RIG Umeås spelare födda 1999 sista match tillsammans.

— Det är fantastiskt känsla. Det är det här vi har jobbat för hela säsongen och det blir ett skönt avslut, säger Lukas Sjöblom.

Att kröna tiden på RIG med ett guld blev något extra för Sjöblom som gjorde 2 mål och 1 assist i matchen.

— Det är båda bra och dåliga känslor såklart. Det är surt att det är sista matchen med laget samtidigt ska man börja jaga nya mål. Ett fantastiskt avslut, säger Sjöblom.

TV: Se målen från matchen här

TV: Victor Wettergren guldhjälte för RIG

TV: Guld i sista matchen med 99-gänget för Sjöblom: ”Det är hur gutt som helst” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar