Foto: 24kalmar.se
#ibsilly

Beskedet från klubbchefen: Han tränar SSL-nykomlingen Kalmarsund nästa säsong

Nyblivna SSL-laget Kalmarsunds tränare fortsätter.

Efter att FBC Kalmarsund gick upp i SSL har det inte varit helt klart vem som ska träna laget i SSL. Huvudspåret har varit att behålla Adam Kallenberg som ledde laget upp i SSL och nu lämnar klubbchefen Per Viberg besked att Kallenberg kommer fortsätta.

– Han har nyligen fått besked att han får tjänstledigt från sitt andra jobb, vi har inte hunnit skriva något än men det är helt klart och han kommer att leda laget även nästa säsong, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg till 24kalmar.se.

Adam Kallenberg har utöver rollen som tränare i Kalmarsund under flera säsongen även tidigare funnits med i ledarstaben kring U19-herrlandslaget och varit tränare för Smålandslaget. Den gånga säsongen skulle Kallenberg enbart ha rollen som sportchef men i höstas efter en knackig start av Kalmarsund klev han in i båset och ledda laget till den efterlängtade SSL-platsen. En plats som var på dagen 11 år efter att Färjestadens IBK som numera är Kalmarsund gick upp i SSL. Så här sa Kallenberg då direkt efter segern i matchen mot Salem:

TV: Kallenberg: ”Vi ska sätta Kalmar på kartan” 

Imorgon onsdag kan det komma ytterligare ett positivt besked för FBC Kalmarsund då Kevin Björkström ska lämna beslut om vart han spelar nästa säsong.

— Kevin kommer lämna besked i morgon (onsdag). Vi har ju konkurrens av några andra föreningar och han är kanske en av de mest eftertraktade spelarna utanför SSL, så det skulle vara en stor fjäder i hatten för oss. Vi känner att det finns ett stort intresse kring FBC Kalmarsund från många spelare som vi varit i kontakt med, det är många som följt oss och vet vad vi står för, säger Viberg.

TV: Kallenberg: ”Vi ska sätta Kalmar på kartan” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar