Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Dalens glädjebesked – Landslagscentern Jonas Svahn skriver nytt kontrakt

Landslagscentern Jonas Svahn stannar i Dalen.

 

Landslagscentern och en av Dalens viktigaste spelare Jonas Svahn stannar i klubben ytterligare två år.

– Jag valde att förlänga med Dalen för att jag och min familj trivs väldigt bra i föreningen, med laget, alla ideella krafter och staden. Samtidigt känner jag också en stor revanschlust. Jag tror på vårt lag och jag är inte nöjd med vad vi åstadkom den gångna säsongen, säger Jonas Svahn i ett pressmeddelande.

Den 26-årige centern kom till IBK Dalen första gången säsongen 2010/2011 och stannade i ytterligare en säsong innan han flyttade till IBF Falun. 2015/2016 kom Jonas Svahn tillbaka till Umeå. Den gångna säsongen slutade Dalen på en åttondeplats i tabellen och fick sedan se sig besegrade i kvartsfinalen.

– Som lag tycker jag att vi stundtals spelade riktigt rolig och bra innebandy men vi hade också för många dippar, det har man inte råd med i dagens SSL. Det speglar även min individuella insats. Jag är nöjd med delar av säsongen men jag vill höja min lägsta nivå ytterligare. För att ta oss vidare från kvartsfinal tror jag att vi som lag behöver hålla en högre, och jämnare nivå under hela säsongen. Det bygger upp en trygghet i gruppen som medför att fler klarar av att ta ett större ansvar när allt ska avgöras.

Han har SM-guld på meritlistan och med det nya kontraktet påskrivet är målet självklart – att försöka ta ett SM-guld även med IBK Dalen och få spela ytterligare ett VM.

– Den potential jag ser i laget är stor. Vi har många unga spelare som visade framfötterna i slutspelet, tex Alexander Hedlund och Ludwig Svensson. Det är härligt att se att de går in i ett slutspel utan respekt och det är något jag hoppas att vi bygger vidare på. Som lag strävar man alltid efter ett SM-guld så det är klart att det är målet. Personligen är målet att fortsätta ta stort ansvar i spelet och utveckla delar i mitt spel som behöver förbättras. Självklart strävar jag också efter att få förtroendet i VM-truppen.

En viktig förlängning för Dalen.

— Det är verkligen en oerhört viktig förlängning för oss. Jonas är en av SSL:s  bästa centrar och han kommer att fortsätta att utvecklas ännu mera och vi vet att han är revansch sugen inför kommande säsong. Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta upp Jonas de två kommande säsongerna, säger klubbdirektör Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar