Foto: Salibandy
Landslag

Hattrick av Joelsson när Sverige inledde med storseger

Hattrick av Sofia Joelsson när damlandslaget inledde med seger.
Serie: Euro Floorball Tour. Matchstart: 10:00
Sverige
10 - 2(1-1, 4-1, 5-0)
Tjeckien

Euro Floorball Tour inleddes på fredagsförmiddagen för damlandslaget mot Tjeckien i Åsa Karlssons första match som huvudansvarig förbundskapten. En match där Täby Julia Croneld, KAIS Moras Frida Bäfve, Rönnby Västerås Karin Nygren och Jönköpings Gabriella Strandberg gjorde landslagsdebut. Sverige vann med klara 10-2. Efter den första perioden var det dock 1-1.

– Det var en nervös första period för många. Ett nytt spelsystem för en stor del av spelarna och vi har bara haft en träning. I andra och tredje perioden gick vi fullt ut och fortsatte jobba med vårt spel. Det var en rolig match där vi kunde köra vårt offensiva försvarsspel, säger Åsa Karlsson.

Sveriges målskytt i den första perioden var Sofia Joelsson som totalt gjorde 3 mål i matchen.

—Första perioden hade dem lite bättre tryck men vi kom igång till andra perioden. Jag gjorde en helt okej match. Det är första matchen efter en lång säsong men det var kul att få sätta några bollar, säger Joelsson och fortsätter:

—  Jag satsar på målrekordet. Det måste jag ju göra. Har man väl börjat göra mål får man ju fortsätta att satsa. Jag kan ju inte sluta göra mål nu.

5-2 efter den andra perioden utökades till 10-2 och Sverige fick en bra start i första landskampen efter VM-guldet. Debutanterna fick lovord efter matchen.

— Debutanterna gjorde en bra första landskamp. Julia Croneld var het framför kassen, hon ska ju vara där. Frida Bäfve och Karin Nygren gjorde en fin match på en helt ny position. Det kan vara en utsatt position att spela libro, men de tog sig an uppgiften med bra pondus och bra fart. Gabriella Strandberg fick några byten i sista perioden och gjorde det bra, säger Åsa Karlsson.

TV: Se målen från matchen här

Nästa match i EFT spelas på lördag 14:30 mot Schweiz.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar