Foto: Per Wiklund
Landslag

Succé för 19-årige Oskar Hovlund – utsedd till matchens lirare i debuten

19-årige Oskar Hovlund gjorde a-landslagsdebut mot Tjeckien, och som han gjorde det. Hovlund blev utsedd till matchens lirare när Sverige vann med 5-3.
Serie: EFT. Matchstart: 19:00
Tjeckien
3 - 5(0-3, 1-1, 2-1)
Sverige

Herrlandslaget inledde Euro Floorball Tour i Tjeckien med att besegra just Tjeckien med 5-3. Sverige inledde klart bäst och gick ifrån till en 3-0 ledning efter den första perioden. En ledning som årets skytteligavinnare Albin Sjögren utökade till 4-0 innan Sverige slarvade och Tjeckien kunde reducera.

— Det var mycket tekniska misstag som gjorde att det blev lite väl svajigt i matchen, säger förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Även om Tjeckien återigen reducerade i början av den tredje så vann Sverige tryggt med 5-3. Dessutom blev ett mål bortdömt.

— Jag är nöjd med att vi vinner. Men det var lite för mycket blandning mellan högt och lågt. Vi hade hygglig koll på läget i den tredje perioden, säger Hill.

Matchen blev en försmak av vad som väntar när herrlandslaget spelar VM i december i Prag.

— Publiken hörs med sina klappor och trummor. Tänk en fullsatt arena mot Tjeckien i VM, det skulle vara enormt tryck i den matchen.  Det var lite halvdant spel, men det blir nog bättre och bättre ju längre vi kommer i den här turneringen, säger Johan Rehn som fick släppa tre bollar bakom sig.

— Jag gjorde det helt okej. Lite otur på vissa mål, annars var det bra.

I Sverige fick Oskar Hovlund chansen från start vilket innebär att 19-åringen från Linköping gjorde A-landslagsdebut.

— Det var lite nervöst, första bytet är alltid det. Sedan släppte det och då gick det bra. Det var riktigt roligt. En riktigt rolig match att spela med bra tryck. Det är kul att vara i gång, säger Hovlund.

Vilken debut det blev av Hovlund. Inga poäng men väl ett strålande spel som gjorde att han utsågs till matchens lirare.

— Det här är något man har drömt om hela livet, att göra A-landslagsdebut. Det är svinkul.

Även förbundskapten Mikael Hill berömde debutanten.

— Han var jättebra. Det är ett väldigt moget och modernt spel han spelar. Han är en naturlig del av anfallsspelet var han än är, om han ligger kvar på backen eller följer med fram i banan. Han visar prov på en stor mognad och kul att redan i debuten visa att han är värd sin chans, säger Hill.

Nästa match för herrlandslaget i EFT spelas under lördagen klockan 12:00 mot regerande mästarna Finland.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar